Soha nem látott videó, amely feltárja az élet csodáját az anyaméhben

A Live Action világszínvonalú vizuális művészekkel és orvosi szakértőkkel, köztük szülész-nőgyógyászokkal együttműködve megálmodta azt a videót, amely betekintést enged a világnak az anyaméh belsejébe. Ez a valaha készült legrealisztikusabb és orvosilag a legpontosabb animációs ábrázolás, amely a magzati fejlődést mutatja be, soha nem látott részletességgel. A videó gyönyörűen dokumentálja a „születés előtti élet” legfontosabb mérföldköveit, tanúbizonyságot téve arról, hogy a meg nem született gyermekek is érző emberek, akiket sokszor hidegvérrel legyilkolnak.

Olívia a 38. héten képes könnyeket hullatni – A kép forrása: Live Action honlapja

Live Action az életvédelem mellett

A Live Action egy amerikai emberi jogi, nonprofit szervezet, amely az életvédelem mellett kötelezte el magát. Alapvető célja, hogy megváltoztassa a terhességmegszakításról való gondolkodást, hogy leleplezze az abortuszipar hazugságait és korrupcióját, valamint meggyőzze az embereket arról, hogy a magzatot a fogantatás pillanatától kezdve megilleti az élethez való jog.

Ilyen céllal született meg ez az egyedülálló és hiánypótló animáció is, amely a 3D-s technológia segítségével kíséri végig a kis Olívia útját a megtermékenyítéstől kezdve, egészen a születés pillanatáig. Megmutatja azt a csodálatos folyamatot, amit eddig az anyák csak részleteiben, maximum az ultrahangvizsgálatokon láthattak.

Fejlődés hétről hétre

A történet részletesen bemutatja Olívia növekedését, ahogyan az egyik fejlődési szakaszból a másikba lép, az egysejtű embriótól a dobogó szívvel, agyhullámokkal, ujjakkal és lábujjakkal rendelkező, mosolygó, csukló emberig.

A videón láthatjuk, amint a kislány szívverése már a 3. hétben (!) érzékelhető, vagy hogy alig 4 hetesen kezd formát ölteni a karja, a lába és az agya. Megfigyelhetjük, ahogy az 5-6. héten növekednek a csontjai, mozogni kezd, és már agyi tevékenységet mutat. Felfedezhetjük, hogy a 7-8. hét környékén már csuklani is képes, a 9-10. héten, pedig tudja szopizni a hüvelykujját, megérinteni az arcát, sóhajtani, vagy éppen kinyújtózkodni az anyja méhében. Végig kísérhetjük, amint a 14. hétre az ajkai és orra teljesen kialakulnak, és képes összetett arckifejezéseket produkálni. Megdöbbenve tudjuk meg, hogy a 21. héten orvosi segítséggel Olívia már életben maradhatna az anyaméhen kívül is (!). Az animáció bemutatja, ahogy 27. héten a csöppség felismeri a szülei hangját, szemei reagálnak a fényre, és szaglása is kifejlődött. Végül kiderül az is, hogy ez az érzékeny lélek a 38. héten már könnyeket is tud hullatni.

Baby Olíviának 3. hetesen

Baby Olíviának három hetesen már érezhető a szívverése – A kép forrása: Live Action honlapja

Az ultrahangon látott csodát kiviszi a vizsgálóból

A videóban a fejlődéssel kapcsolatos tények a The Endowment for Human Development – egy bioetikai szempontból semleges nonprofit szervezet – információin alapulnak és több orvosi szakértő is felülvizsgálta és hitelesítette azokat. A Baby Olívia a méhben növekvő gyermekek tagadhatatlan emberi mivoltát mutatja be. Az eddig csak ultrahangon látott csodát kiviszi a vizsgálószobából a való életbe, ahol számtalan szívet megérinthet és elgondolkodtathat.

Az Olívia-vírus gyorsan terjed

A videó máris nagy port kavart. Bemutatása után kevesebb mint 24 órával meghaladta a 10 000 megtekintést a YouTube-on. Ennek azért is van különlegesen nagy jelentősége, mert ősszel fogja a Legfelsőbb Bíróság a precedens értékű Roe kontra Wade ügyet felülvizsgálni. Amióta a Legfelsőbb Bíróság 1973-ban döntött a Roe ügyben, mintegy 63 millió meg nem született csecsemőt öltek meg abortuszok során.

Baby Olívia 19. hetesen

Olívia 19. héten már képes összetett arckifejezéseket produkálni – A kép forrása: Live Action honlapja

Két főszereplője van ennek a drámának

Sok férfi és nő egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy mikor ítéletet hoznak a pár hetes, vagy hónapos gyermekük ellen, akkor valójában kit is pusztítanak el. Az abortuszipar hangzatos érvei, hogy „te döntesz a tested felett”, „jogodban áll lépni a saját érdekedben”, „nem szégyen az abortusz” és a többi, elterelik a figyelmet a valóságról.

Nem tehetünk úgy, mintha egy abortusz eldöntésében csakis az édesanya számítana. Itt két életről van szó, egy megfogant, apró kis, érző lélekről, aki ahogy láttuk, napról napra egyre csodálatosabban alakul és fejlődik. Ők mind a ketten számítanak ennél a döntésnél, nemcsak az anya. Ketten főszereplői ennek a drámának. Kettejük élete a tét, és ha lehet szemléletesen fogalmazni, egyikük életveszélyben van, ráadásul nem is tud kiállni magáért.

Baby Olívia 27. hetesen

A 27. héten Olívia szemei már reagálnak a fényre – A kép forrása: Live Action honlapja

De ki foglalkozik a meg nem született gyermekek fájdalmával?

Németországban törvény védi 2022-től a hím naposcsibéket, nem engedi a tömeges ledarálásukat, hiszen érző lények, nem lehet velük ilyen kegyetlenül bánni. A hetekben napvilágot látott egy tanulmány arról is, hogy a rovaroknak lelkük van, őket is védeni kellene, sőt minden lényt, aki képes érezni. De a nagy természet- és állatvédelem közepette ki foglalkozik a meg nem született gyermekek fájdalmával? Azzal a mérhetetlen kegyetlenséggel, amit az abortusz során kitépett testrészek miatt átélnek? Értük, ki áll ki ilyen szenvedélyes lelkesedéssel?

Értük ki áll ki?

Őket bizonyos országokban még a születésük pillanatában is meg lehet orvul gyilkoln

i! Sőt, ami ennél is borzalmasabb. A mesterségesen beindított abortuszokban, az élve született gyermekeket még sokáig hagyják, orvosi segítség nélkül szenvedni, hogy a kutatásra átnyújtott szerveik minél tovább frissek és melegek maradjanak. Ahogy az nemrég kiderült a Pittsburghi Egyetem, állam által támogatott kutatásainak horrorisztikus részleteiből.

Szexuális átnevelés helyett Olívia

Szóval nem arra kell rávezetni a gyerekeket az óvodákban és az iskolákban, hogy éljenek csak nyugodtan, könnyelmű, szabados szexuális életet. Hogy kezdjék korán, csinálják bátran, minél több partnerrel, hiszen úgyis ott van megoldásként az abortusz, ami mindent egy csapásra helyrehoz. Hanem a Baby Olívia videót kellene nekik megmutatni, hogy lássák az arcocskát, a kezecskét, a lábakat, a gesztusokat, a mozgásokat, az emberi reakciókat. Hogy átérezzék, kit gyilkolnak meg, mikor kijelentik egy könnyelmű mondattal „rosszkor jött, nincs most itt az ideje”. Nem az aberrált szexuális szokásokat kell megmutatni a fiataloknak, akiket a szexuális nevelés címszó alatt rávesznek az oktatók arra, hogy szüleik háta mögött éljenek nemi életet, s ha rosszul sül el, menjenek abortuszra. Hanem a magzat fejlődését kell levetíteni nekik hétről hétre, percről percre, hogy megértsék végre ezek a csecsemők valódi emberi lények, akárcsak te és én.

Reménykedjünk, hogy a „Baby Olívia” eljut majd minél több fiatalhoz, hogy megmutassa Isten csodálatos ajándékát: az Életet!

Az abortuszgyár vezérigazgatója a születésnapját ünnepli – bárcsak ünnepelhetne a sok millió abortált magzat is

Életképes magzatok szerveit használhatják fel embertelen kísérletekhez

Szexuális nevelést erőltettek a gyerekekre, hogy piacot teremtsenek az abortusznak

Iratkozzon fel hírlevelünkre