Észak-Koreában rádión sugározzák az Evangéliumot

A Kim család rezsimjét megdönteni kívánó dél-koreai kezdeményezés indult. Egy szöuli rádióállomásról indítanak rádiósugárzást, amely az Evangélium mellett a világ dolgairól is beszámol. Céljuk egyszerű: a kommunista rezsim propagandájának áldozatává vált egyszerű, észak-koreai polgárok rádöbbentése helyzetük súlyosságára.

Bár Észak-Korea utcái tele vannak plakátokkal, amelyek azt hirdetik: „Töröljünk el minden babonás tevékenységet, amelyek eltorzítják és megfertőzik az ember elméjét!”, a beszámolók szerint egyre terjed a munkásosztály körében a felismerés, valami nagyon nincs rendben.

Az ország évek, évtizedek óta az első helyet foglalja el az Open Doors World Watch Listjén; Észak-Koreában üldözik a leginkább a keresztényeket, a vallásszabadság nem létező fogalom, ahogy az alapvető emberi jogok sem ismeretesek arrafelé. A Kim család tagjai az egyedüli és kötelezően imádandó személyek, a kereszténység pedig – ahogy azt a magyarok is még nagyon jól tudják – a kommunista államhatalom legfőbb ellensége.

Az International Christian Concern a Free North Korea Radióval (FNKR) együttműködésben mindennapos műsorsugárzással próbálják az észak-koreaiakat „felvilágosítani”, őket a helyzetükre ráébreszteni.

Az FNKR négyszer harminc percben sugároz különböző evangéliumi műsorokat, melyek Biblia olvasást, prédikációt, észak-koreai menekültek általi bemutatott rádiós drámát, valamint koreai nyelvre lefordított dicsőítő dalokat is tartalmaznak.

A beszámolók szerint Phenjan az elmúlt időkben különös energiát fordít a vallásos közösségek üldözésére, így a rádióműsorra valóban nagy szükség van. Egy 2021 áprilisában kiszivárgott hivatalos dokumentum úgy fogalmaz: 

„Dél-Korea és az Egyesült Államok jelenleg is az evangéliumot terjeszti szórólapokon és rádión keresztül, amely hatással van az észak-koreaiak tudatára. Azt a hamis pletykát terjesztik, hogy hinni kell Istenben, és mindenek felett benne kell bízni.”

Egy Jang vezetéknevű észak-koreai menekült szerint „az észak-koreaiak fel akarnak lázadni a rezsim ellen. Hatalmas az elégedetlenkedés, és ez a társadalom minden szintjént jelen van. […] Mikor az észak-koreaiak Dél-Koreába érkeznek, csak akkor ébrednek rá, mennyire is rossz körülmények közt éltek Északon.”

Jang beszámolt arról is, hogy sok „földalatti” (underground) templom működik Észak-Koreában, akik szomjazzák az Evangéliumot. „Múlt év karácsonyán például az emberek még meg is ajándékozták egymást titokban.”

 

Kiemelt képünk forrása: linga.org

Iratkozzon fel hírlevelünkre