Cseh Katalinék cége már létező technológia kifejlesztésére vett fel EU-s pénzeket

A Fidesz továbbra is nyomatékosan azt kéri, hogy a Momentum európai parlamenti (EP-) képviselőjének, Cseh Katalinnak a családi cégei fizessék vissza a jogosulatlanul elnyert uniós forrásokat – mondta a kormánypárt kommunikációs igazgatója az MTI-hez eljuttatott videóüzenetben.

Hollik István úgy fogalmazott, „ma kiderült, Cseh Katalin EP-képviselő céges ügye nemcsak a baloldali kétszínűség iskolapéldája, hanem korrupciós botrány is”.

„Kétszínű, mert miközben a pártja, a Momentum ezerrel kampányolt az olimpia ellen, Cseh Katalinék cége éppen az olimpiára hivatkozva nyert el uniós forrásokat, most pedig egy durva korrupció is körvonalazódik”

– mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Kiemelte, úgy tűnik, hogy már létezett és a Cseh család cégcsoportjának tulajdonában is volt az a technológia, aminek a kifejlesztésére Cseh Katalinék cége uniós pénzt nyert.

„Azaz olyan technológia kifejlesztésére használtak fel uniós forrásokat, ami nekik már rég megvolt, magyarul érdemi munka nélkül egyszerűen lenyúlták az uniós forrásokat”

– jelentette ki Hollik István.

„Hát mi ez, ha nem egyértelmű és súlyos visszaélés?” – kérdezte a kormánypárti politikus videóüzenetében.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője látható a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre