FRISSÍTVE – A bronzéremért vívhat a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardválogatott kikapott az elődöntőben, így a bronzéremért vívhat a fegyvernem szerdai csapatversenyében a tokiói olimpián.

A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András összeállítású gárda a legjobb négy között óriási csatában, 45-43-ra maradt alul az olaszokkal szemben, s a magyar idő szerint 11.30 órakor kezdődő bronzmeccsen a dél-koreai – német párharc vesztesével találkozik.

A magyar férfi kardválogatott első mérkőzésén, a negyeddöntőben magabiztosan legyőzte az amerikai együttest a fegyvernem szerdai csapatversenyében, s ezzel jutott be a legjobb négy közé.

Ebben a számban magyarok legutóbb 25 éve, Atlantában nyertek érmet – egy ezüstöt.

Legfrissebb hírünk: Bronzérmes a magyar férfi kardcsapat

A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András, Gémesi Csanád összeállítású gárda az esti helyosztón 45-40-re nyert a németek ellen.
Szilágyi az egyéni arany után második érmét nyerte a japán fővárosban, a magyar küldöttségnek pedig ez a negyedik dobogós helyezése, két arany és egy ezüst után az első bronza.

 

(Forrás: MTI)

Kiemelt képünkön Szatmári András, Gémesi Csanád, Szilágyi Áron és Decsi Tamás látható a férfi kardozók csapatversenyének negyeddöntőjében tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 28-án. A magyar csapat 45-36-ra legyőzte az USA együttesét. MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre