Paralimpia – zsebben a harmadik érem

Szvitacs Alexa az asztaliteniszezők S9-es kategóriájában bejutott az elődöntőbe a tokiói paralimpián, ezzel már biztos érmes.

A pénteki program elején magyar szempontból a legfontosabb kérdés az volt, hogy a kínai Hsziung Kuj-jen a papírformának megfelelően legyőzi-e a brazil Danielle Rauent, és ezzel biztossá válik a továbbjutása Szvitacs Alexának, aki 2018-ban toxikus sokk szindrómát kapott, emiatt amputálni kellett a bal alkarját és lábujjait. Végül nem történt „trükközés”, amitől néhányan tartottak, sima 3-0-s kínai siker született. Így Hsziung három győzelemmel elsőként, Szvitacs pedig, aki a brazil játékos, illetve a török Neslihan Kavas ellen nyert, másodikként lépett tovább, és az ausztrál színekben versenyző Li Na Lejjel mérkőzik meg szombaton a döntőért.

Arlóy Zsófia az S8-as kategóriában megnyerte pénteki csoportmérkőzését, ezzel negyeddöntőbe jutott. A genetikai rendellenességgel született asztaliteniszező háromszettes győzelmet aratott, és a délutáni programban a negyeddöntős mérkőzését is lejátssza.

Negyeddöntőzik még ezen a napon Pálos Péter (S11) és Major Endre (S1), illetve nyolcaddöntőzik Csonka András (S8).

Eredmények:

nők (S8):

Arlóy Zsófia-Frederique van Hoof (holland) 3-0 (10, 5, 3)

szerdán játszották:

Thu Kamkasomphou (francia)-Arlóy Zsófia 3-2 (7, -7, -9, 7, 5)

(MTI)

Kiemelt képünkön Szvitacs Alexa para-asztaliteniszező az olimpiai faluban a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói paralimpiai játékok kezdete előtt, 2021. augusztus 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre