Letörték a keresztet az Országalmáról Székesfehérváron

A 22 éves budapesti férfi ellen védett kulturális javak körébe tartozó tárgy, régészeti lelőhely, műemlék vagy régészeti lelet megrongálása miatt büntetőeljárást indított a Székesfehérvári Rendőrkapitányság - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A közterület-felügyelet munkatársai tettek bejelentést, hogy a Városház téren található emlékmű tetejére felmászott valaki, és lefelé jövet letörte a tetején lévő keresztet.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester közösségi oldalán azt közölte, hogy éjfél után egy többtagú társaság egyik tagja – feltehetőleg nem rongálási szándékkal – felmászott az Országalmára, majd ott megcsúszva leesett, belekapaszkodva és ezzel magával rántva a város egyik jelképének számító köztéri alkotásról a keresztet. A rongáló nem sérült meg esés közben és nem tanúsított ellenállást sem, a közterület-felügyelővel megvárta a rendőrség helyszínre érkezését.

A polgármester jelezte, hogy a városgondnoksággal a lehető leggyorsabban visszahelyeztetik az Országalmára a keresztet.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön a fehérvári jognak emléket állító Országalma látható Székesfehérvár belvárosában, a Városház téren 2020. június 12-én. Az 1943-ban felavatott vörösmárvány díszkút Ohmann Béla szobrászművész alkotása. MTI/Cseke Csilla

Iratkozzon fel hírlevelünkre