Heti ezer illegális migráns próbál bejutni Magyarországra

Ötszázötvenkilenc határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntek reggeltől hétfő reggelig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint péntek reggel 5.30-tól szombat reggelig 196, szombat reggeltől vasárnap reggelig 111, vasárnap reggeltől hétfő reggelig 248 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a horvát határszakaszon négy embert fogtak el, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1105 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – július 12-től 18-ig – a feltartóztatottak száma 1038 volt. A román, horvát és ukrán határszakaszon nyolc embert fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 31 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

 

(MTI)

A migráció közép-európai szemmel

 

Orbán Viktor bekeményítene: migránshadak dörömbölnek Európa minden ajtaján

 

Illegális migráció – Ukrajna és Románia felől is jönnek

Kiemelt képünkön a Magyar Honvédség katonái határőrizeti feladatot látnak el Röszkénél 2019. június 1-jén. MTI/Rosta Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre!