Pride: Megtaposták Ferenc pápa, Orbán Viktor és Matteo Salvini portréját

Elszabadultak az indulatok a bolognai LMBTQSTB-felvonuláson – adta hírül a hirtv.hu. A hírportál tudósítása szerint a helyi Pride felvonulás résztvevői megtaposták Ferenc pápa, valamint Giorgia Meloni, Orbán Viktor és Matteo Salvini jobboldali politikusok portréit. 

Mint írják, olasz konzervatív politikusok megdöbbenésüknek adtak hangot az eset hallatán. A televízió római tudósítója úgy fogalmazott: az LMBTQ-szervezetek ismét célpontjukba állították a Vatikánt, amikor a kereszténység központi szimbólumait gyalázták meg több olaszországi felvonuláson. A szándékosan megcsúfolt szimbólumok között volt a kereszt és a töviskorona is. 

Közösségi felületén Matteo Salvini, a jobboldali Liga párt vezetője úgy fogalmazott:

„Miniszoknyában és magassarkú cipőben Krisztust megjeleníteni nem szimpatikus provokáció, hanem undorító dolog, súlyos sértés és tiszteletlenség.”

Giorgia Meloni közölte: „Hihetetlen, hogy egyesek vallási szimbólumokat gyaláznak, beöltöznek meleg Krisztusnak, politikusok, egyházi vezetők köztük Ferenc pápa arcképén taposnak.”

A Pride-vonulással egyszerre keresztény szervezetek is megmozdulást hirdettek. Ők a római alsóház által már elfogadott, jelenleg a felsőház asztalán lévő törvényjavaslattal kapcsolatosan fejezték ki aggodalmukat, az ugyanis radikálisan szűkíteni az egyházak és vallási szervezetek vélemény- és szólásszabadságát az LMBTQ-lobbi érdekei miatt. Egyebek mellett kötelezővé tenné a lobbi szerint valós kapcsolati formák tanítását a keresztény tanításhoz hű katolikus iskolák számára is. 

Júliusban Budapest is sorra kerülhet: a legnagyobb magyarországi LMBTQ-lobbiszervezetek július 24-én szerveznek felvonulást a magyar fővárosban. Keresztény szervezetek aznap 18 órára hirdetnek békés kiállást a hagyományos családmodell védelmében a Deák térre.

A HírTV tudósítása itt megtekinthető:

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre