Dokumentumfilm-sorozat figyelmeztet az abortusztabletta veszélyeire

Egy új dokumentumfilm-sorozat indult, amely a kémiai abortusz veszélyeire hívja fel a figyelmet. A téma azért kiemelkedő fontosságú és hiánypótló, mert a Biden-kormány a világjárványra hivatkozva nemrég megszüntette az abortusztabletta-kezelés mindennemű korlátozását. A tabletták felelőtlen használata pedig egyre több áldozatot követel, amiről persze kevés szó esik.

A sorozat koncepciója

A sorozat koncepcióját Charlotte Pence BondMike Pence, volt alelnök lánya – találta ki, a Diákok az Életért és a Heartbeat International életvédő szervezetek együttműködésével. Az első részek június 22-én kerültek fel a thisischemicalabortion.com oldalára. A dokumentumfilm-sorozatban életpárti előadók, politikusok, orvosi és jogi szakértők osztanak meg információkat a kémiai abortusz veszélyeiről. Beszélnek az abortusztabletta visszafordításáról, valamint a Biden-kormányzat közelmúltbeli lépéseiről, amelyek az abortusztabletta-kezelést szabályozás nélkülivé tették. Az interjúkat a 40 nap az Életért korábbi vezérigazgatója, David Bereit készítette.

abortusztabletta

A kép forrása: Chatholic News Agency

Az FDA átmenetileg megszünteti a kötelező korlátozásokat

A filmből megtudjuk, hogy a kémiai abortusz 2000 óta szerepel az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalának (FDA) kockázatértékelési és kockázatcsökkentési stratégiai (REMS) programjában, ahova a magas kockázatú gyógyszerek és eljárások tartoznak. A REMS protokoll szerint az abortusztablettát csak személyes megjelenés és vizsgálat alapján, egy egészségügyi klinikán dolgozó orvos írhatja fel és adhatja ki.

A helyzet 2010 áprilisában változott meg, amikor Janet Woodcock, az FDA megbízottja bejelentette, hogy a pandémia ideje alatt a kormányzat a kezeléssel kapcsolatos korlátokat feloldja. Ez a módosítás lehetővé tette, hogy az abortusztablettát a világjárvány miatt virtuálisan is fel lehessen írni és ki lehessen adni.

abortusztabletta

A kép forrása: Pixabay

Xavier Becerra támogatná a korlátozás végleges feloldást is

A filmben elhangzik az a sajnálatos tény, hogy Xavier Becerra egészségügyi miniszter a világjárvány után is (!) támogatná azt az elképzelést, hogy az abortusztablettákat távgyógyászati úton fel lehessen írni, és postai úton el lehessen küldeni.

Gyakorlatilag ki sem kell mozdulni otthonról, tálcán érkezik a megoldás. Túl egyszerű és csábító!

A dokumentumfilmben a Diákok az Életért életvédő csoport elnöke, Kristan Hawkins vészjóslóan arra figyelmeztet, hogy az abortusztabletta-kezelés szabályozásának feloldása „dominóhatáshoz vezet egész Amerikában.”

A víziót alátámasztja Dr. Christina Francis, az Életpárti Szülészek és Nőgyógyászok Amerikai Szövetségének elnöke is, aki szerint a biztonsági előírások feloldása „végzetes támadás a nők egészsége ellen.”

Mint ismeretes a „virtuális eljárás” számos egyéb problémát is felvet. Például azt, hogy a nők – az orvosi vizsgálat hiányában – hogyan tudják megállapítani, hogy hol tart pontosan a terhességük? Ugyanis a 10. hét után az abortusztabletta nem hatásos. Továbbá a gyógyszerek halálosak lehetnek a méhen kívüli terhesség esetén, amit szintén csak egy szakember igazolhat.

Az abortusztipar megtéveszti az embereket

A filmben Dr. Brent Boles, a Heartbeat International orvosigazgatója elmondja, hogy az abortuszipar az abortusztabletta hibás statisztikáival megtéveszti az embereket. Kritizálja a Planned Parenthood korábbi vezérigazgatójának, Cecile Richardsnak 2018-as kijelentését, miszerint „az abortusztabletta biztonságosabb, mint egy fájdalomcsillapító.” Dr. Boles szerint „ha pontos következtetést akarunk levonni az abortusz biztonságáról, átfogó és pontos statisztikákra lenne szükségünk. Ilyen adatbázis viszont nem létezik az Egyesült Államokban.” Ugyanis csak 28 állam köteles jelenteni az abortuszból eredő szövődményeket és haláleseteket az amerikai járványügyi központoknak, de senki sem ellenőrzi az előírások betartását. A többi 22 állam, egyáltalán nem is jelent – ismerteti az adatokat az igazgató.

Ahogy erről korábban írtunk az Egyesült Államokban a mifepriston-tabletta eddig legalább 24 nő halálát okozta már, további 4000 súlyos szövődményhez vezetett és 768 kórházi ápolást jelentettek a tabletta miatt 2000 óta. Guttmacher Intézet kutatócsoportja szerint a kémiai abortuszok, az összes terhességmegszakításnak a 40 százalékát teszik ki az Egyesült Államokban.

Abby Johnson Unplanned című filmjéből részlet

Részlet Abby Johnson Unplanned című filmjéből – Forrás: thisischemicalabortion.com

Az abortuszipar képmutatása

Denise Harle, az Alliance Defending Freedom vezető jogtanácsosa szerint az abortuszipar képmutató módon szorgalmazza, hogy az abortuszklinikák a világjárvány idején is nyitva maradjanak, mint „alapvető fontosságú” egészségügyi intézmények, miközben az abortusztabletta személyes felírására vonatkozó előírásokat pedig eltöröltetné.

Mary Miller képviselő a filmben az abortusztabletta szabályozásának megszüntetését „politikai színháznak” nevezi. „Miért kell az orvosoknak minden más orvosi eljárásnál tájékoztatniuk a nőket a lehetséges kockázatokról, de az abortusztabletták felírásakor érdekes módon nem?” – teszi fel jogosan a kérdést Miller. Ugyanis a nők legtöbbje nem is tudja, hogy mire vállalkozik, mikor kémiai abortuszt követ el.

A súlyos vérzést, az elviselhetetlen hasi fájdalmat és a hiányos, azaz „félresikerült” abortuszokat sorolják a terhességmegszakító tabletták leggyakoribb szövődményei közé.

A dokumentumfilmben Tina Whittington, a Diákok az Életért alelnöke arra biztat minden nézőt, hogy írják alá az FDA-nak címzett petíciót, amelyben arra kérik a szervezetet, hogy tartsák meg az abortusztablettákra vonatkozó biztonsági előírásokat, valamint javasolja, hogy osszák meg a sorozatot minél több ismerősükkel.

Forrás: Chatolic News Agency

A szülés biztonságosabb, mint az abortusz

Biden meghajolt az abortuszpárti aktivisták előtt

A kép forrása: Chatholic News Agency

Iratkozzon fel hírlevelünkre