A természetellenes eszmék a történelem során mindig elbuktak – Rétvári Bence a Vasárnapnak

rétvári bence államtitkár

A szélsőséges liberális eszme már nemcsak a nyugati világban, hanem Magyarországon is megvetette a lábát. A magyar társadalomban való agresszív terjedése hatalmas veszélyt képez a keresztény értékrenden alapuló magyar nemzetre. A 21. században a keresztény konzervatív politika legnagyobb kihívása, hogy megtudja őrizni értékrendjét, és elkerülje liberalizmus fertőzését. a polgári jobboldali kormány az lemúlt évtizedben bebizonyította, hogy képes szembeszállni a szélsőséges nemzetromboló liberalizmussal, és megőrizni az alapvető isteni és természeti törvényeket – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese a legfrissebb Hadjárat podcastban.

Rétvári Bence államtitkár szerint elmúlt tíz évben a polgári kormány arra törekedett, hogy keresztény értékrenden alapuló politikát folytasson, ami nemcsak a középkorúaknak és az időseknek lehet szimpatikus, hanem a fiatalságnak is kedvez. Ehhez persze nemcsak az kellett, hogy tiszta és karakteres politizálás legyen a kormányzat részéről, hanem hogy eredmények is legyenek.

A kereszténydemokrata politika többszörösen ki tudta vívni az emberek támogatását.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese úgy véli, hogy a szélsőséges liberalizmus megfélemlítette a társadalom egy részét. A megbélyegzéstől és a kirekesztéstől tartva sok ember nem meri nyíltan felvállalni keresztény konzervatív nézeteit.

Láthatjuk, egy kapusedző sem mondhatja el a véleményét a házasságról, és hogy egy gyermek, egy férfi és egy nő kapcsolatából születik.

Rétvári szerint a klasszikus értelemben vett baloldal alapja megremegett, a széles körű munkásréteg kisebbé vált, ezért a liberalizmus a baloldali filozófia helyére tudott nyomulni, aminek következtében átvette az uralmat felette. A liberális eszmék nemcsak keresztény gondolkodásmóddal állnak szemben, hanem a természet rendjének is ellent mondanak.

Az államtitkár úgy véli, hogy egy olyan gondolkodásmód, amely a legalapvetőbb természeti, biológiai rendjéből fakadó törvényszerűségeket jogszabályi erővel akarja átírni, hosszú távon a történelemben sose tudta tartani magát. Most se fogja tudni tartani magát.

A liberálisok még  a konzervatívokkal szemben tudnak küzdeni, a baloldaliak is a jobboldaliak ellen vagy a genderisták a kereszténydemokratákkal szemben, de a természet rendjével szemben mi, emberek, akik a teremtett világ részei vagyunk és a természet rendje szerint éljük a mindennapjainkat, ezt a jogi erővel ideig-óráig lehet tagadni, de hosszú távon a temésztesellenes eszmék nem fognak tudni diadalmaskodni – mondta a KDNP-s politikus.

A genderharcosok rengeteg embert megbélyegeznek, kirekesztenek, megfélemlítenek, de nincs az a jogszabály, amely a természet rendjét felül tudja írni.

Arra a kérdésre, hogy Magyarországon bekövetkezik, hogy egy olyan jobboldali párt kerül hatalomra, ami inkább nyugat-európai mintára liberálisabb nézeteket vallanak, Rétvári Bence az válaszolta, hogy:

Magyarországon egy erős nemzeti és keresztényalapú jobboldali szövetség van kormányon, ami jóval szélesebb mint egy klasszikus párt. Hiszen a Fidesz–KDNP körül többféle mozgalom van – mint például a polgári körök, kisgazdák, vállalkozók, Lungodrom, Nemzeti Fórum – amelyeknek számtalan találkozási pontja van a polgári szövetséggel.

Rétvári Bence szerint a konzervatív gondolkodás kevésbé spekulál, és nem az ideológiákat nézi, hanem a valóságot, a gyakorlatot, a tényeket, ezekből merítkezik.

A Hadjárat podcast korábbi műsorait ide kattinva tudják meghallgatni.

A teljes beszélgetést itt tudják meghallgatni. 

Szövetségben, de egymással versenyben is van a fundamentalista iszlám és a baloldal – Speidl Bianka a Vasárnapnak

Passzív politikai érdeklődés, hazaszeretet és szekularizácó jellemzi a mai fiatalokat – Székely Levente a Vasárnapnak

A sorosista liberálisok szerint a kereszténység egy elnyomó világnézet – Azbej Tristan a Hadjárat podcastban

 

Kiemelt képünk forrása a Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre