„Rossz” LMBTQ-zászlót tűztek ki az USA szentszéki követségének homlokzatára

Az Egyesült Államok szentszéki nagykövetsége a Twitteren köszöntötte a Pride-hónap alkalmából a színskála minden képviselőjét, közölve: Amerika az LMBTQI+ emberekkel van. Felmerült a gyanú, nem egészen tudják, mit csinálnak a nagykövetségen, ugyanis – bár mondják, a szándék a fontos – rossz zászlót tűztek ki.

Béke

A béke nemzetközi napjának ugyan nincs világszerte elfogadott zászlaja, csupán egyéb jelképei, úgy mint a fehér galamb, vagy az olajág, a nagykövetség által kihelyezett zászlót, Olaszországban a ’61-es békemenet óta használják, és semmi köze az LMBT-közösséghez. Tény, hogy hasonlít, ám a világoskék sáv messziről árulkodik, ez pedig Olaszország szívében igencsak kínos.

Felmerült, hogy a szentszéki nagykövetség ezzel a szándékos gesztussal akarja kifejezni Washington irányába: ők nem értenek egyet a kisebbség normalizálásával, ám az esemény kapcsán Twitteren megjelenő üzenetük sajnálatos módon csupán arról árulkodik, hogy valóban nem tudják milyen zászlókat tartanak a követség raktárában.

Emberi jogok

Az USA szentszéki nagykövetsége Twitter-bejegyzésében azt írta: „követségünk a június során kihelyezett Pride-zászlóval ünnepli a Pride-hónapot. Az Egyesült Államok elismeri az LMBTQI+ emberek méltóságát és egyenlőségét. az LMBTQI+ jogok emberi jogok.”

Érdekes, hogy az Egyesült Államok és Vatikán közti diplomáciai kapcsolatot ápoló, képviselő és megjelenítő nagykövetség kommunikációjában meddig mehet el a katolikus Anyaszentegyház szívében, miközben a katolikus tanítás egyértelműen kimondja: „a homoszexuális cselekedetek belső természetük szerint rendetlenek. Ellentétesek a természetes törvénnyel. A nemi aktusból kizárják az élet továbbadását. Nem az igazi érzelmi és szexuális komplementaritásból származnak. Nincs olyan eset, amikor jóváhagyhatók lennének.”

A nagykövetségek számára a Trump-adminisztráció alatt tiltva volt, hogy bármilyen más zászlót kitűzzenek, mint az amerikai zászló. A szabályozással szimpatizáló hangok június elején újra felszólaltak, amikor több amerikai nagykövetség Black Lives Matter zászlókat lengetett George Floyd halálának évfordulóján.

(CNS/Vasarnap.hu)

Kiemelt képünk forrása: Twitter

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!