Az UEFA összekeverte Budapestet Bukaresttel

Mint az ismert, az idei Európa-bajnokságot a megszokottól eltérően nem egy vagy két ország rendezi. A lebonyolítás szerint szerte Európában összesen 11 stadionban fogják lejátszani a kontinensviadal mérkőzéseit. Ezen stadionok között van a budapesti Puskás Aréna és a bukaresti Nemzeti Stadion is. Öreg hiba a magyar és a román főváros összetévesztése, de azért az UEFA igazán figyelhetne jobban...

Lesz még Bukarest magyar falu! – szól az ismert rigmus, és lehetséges, hogy Európai Labdarúgó-szövetség is erre utalt, amikor hivatalos Facebook-oldalán összetévesztette a két települést. Azonban sokkal valószínűbb, hogy egy szimpla tévedésről van szó.

Bohár Dániel, a PestiTV újságírója szúrta ki, hogy az Európa-bajnokság hivatalos Facebook-oldalán a mai magyar-portugál mérkőzést úgy harangozták be, hogy annak helyszíne Bukarest lesz.

Ez már csak azért is különösen vicces, mivel a román fővárosban a C-csoport küzdelmei zajlanak, ott játszották például vasárnap a 3:1-re végződő Ausztria-Észak-Macedónia mérkőzést is. Az a meccs arról lett emlékezetes sokak számára, hogy egy korábbi zivatarnak köszönhetően a játéktér inkább hasonlított egy vízilabda medencére, mintsem egy futballpályára.

A félreértések elkerülése végett, a Magyarország-Portugália mérkőzést

BUDAPESTEN

fogják játszani, így a magyar nemzeti tizenegy hazai pályán küzdhet a címvédő portugálok ellen.

Az UEFA időközben javította a hibát (hogy egészen pontosak legyünk, törölték a posztot…), de attól még ez továbbra is nagyon kellemetlen.

Kedves UEFA! Budapest =/= Bukarest. Köszönjük!

Idén is varázsoljatok nekünk valami szépet!

Kiemelt képünkön a budapesti Puskás Aréna.

Iratkozzon fel hírlevelünkre