Soha nem látott magyargyűlöletről tettek tanúbizonyságot baloldali közszereplők a térdelés elutasítása kapcsán

A magyar nemzeti tizenegy nem térdelt le az Írország elleni felkészülési mérkőzésen, ahogyan a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon sem fognak. A játékosok ehelyett a mezükön az UEFA Respect (az Európai Labdarúgó-szövetség gyűlölet elleni kampánya) feliratra mutattak. A baloldalon természetesen óriási felháborodás, Niedermüller Pétertől kezdve Szabó Tímeán át egészen a magyargyűlölő Homonnay Gergelyig egymásra licitálva keltek ki a különböző politikai szereplők.

Ahogyan arról a Vasarnap.hu is beszámolt, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) egy hivatalos közleményben jelentette ki, a magyar válogatott játékosai nem fognak beállni a sorba, és nem hajtanak térdet a Black Lives Matter mozgalom előtt. A szövetség kiemelte, hogy az UEFA szabályai tiltják a stadionokban és a pályán a politizálást, éppen ezért a nemzeti csapat is ennek szellemében jár el.

A baloldali politikusok és közszereplők ezt követően szinte ukázra, egy emberként szólaltak fel a válogatott és annak szurkolói ellen.

Niedermüllert nem érdekli a válogatott, de szívesebben lenne ír, mint magyar

Talán Erzsébetváros gyurcsányista polgármestere volt az, aki a leginkább felháborította a futballt kedvelő, nemzeti érzelmű magyarokat. A fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat rémisztő képződménynek tartó politikus Facebook-oldalán azt írta, hogy

„Az Index.hu arról tudósít, hogy A kezdő sípszóra az írek letérdeltek, erre hatalmas füttykoncertet kaptak a tízezer nézőtől, a magyarok állva maradtak, ahogy az várható is volt. Ezért megkapták a publikumtól a »Szép volt, fiúk!« elismerést.” Na pontosan ezért nem érdekel engem a magyar válogatott, szégyellhetjük magunkat. Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni…”

A bejegyzés enyhén szólva sem nyerte el a nagyközönség tetszését, árulkodó, hogy a képre érkezett 6200 reakció több, mint fele az úgynevezett vicces, nevetést jelölő hangulatjel. Lehetséges, hogy Niedermüller magyargyűlöletét már saját követői is túlzásnak tartják?

Vágvölgyi Gergely, a Vasarnap.hu főszerkesztője egy kommentben reagált a bicskanyitogató bejegyzésre, számos jóérzésű magyar nevében. Főszerkesztőnk azt írta, hogy „mindenki jobban örülne, ha Ön ír lenne. (Jó, az íreken kívül…) Szégyellje magát nyugodtan, de ne a válogatott, hanem az önmaga által bemutatott színvonal miatt.” Sokat elárul, hogy Vágvölgyi hozzászólására több kedvelés érkezett, mint a Demokratikus Koalíció polgármesterének posztjára.

Fodor Máté, a Polgári Válasz önkormányzati képviselője egy ajándékkal kedveskedett a VII. kerület baloldali polgármesterének. A fiatal politikus Facebook-bejegyzéséből kiderül, hogy egy térdvédőt vitt az erzsébetvárosi polgármesteri hivatalba. Mint írja, azért gondolta megfelelő ajándéknak a sportszert, mert „ha Niedermüller Péter ezért tagadja meg a saját nemzetét, akkor ebben kedvére térdepelhet addig, ameddig egyszer majd talán nem szégyelli, hogy magyar”. Fodor kiemelte, a baloldali polgármester magyar emberek szavazatainak köszönhetően igazgathatja a kerületet, és azt még Írországban sem tolerálnák, ha így beszélne saját választóiról.

Fodor Máté

Fodor Máté az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal előtt a Niedermüller Péternek szánt térdvédővel (Forrás: Facebook/Fodor Máté)

Virágh Előd, a Fidelitas VII. kerületi szervezetének elnöke felháborítónak nevezte a gyurcsányista polgármester kijelentését. Az MTI beszámolója szerint szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott Virágh, hogy „Niedermüllert láthatóan minden zavarja, ami magyar, pedig a következő hetekben sok címeres magyar zászló lesz látható Budapesten. Így neki és a magyar szurkolóknak is jobb lesz, ha az Eb ideje alatt Írországban tartózkodik”.

„Nyomorult, sötét, ostoba, náci magyar MLSZ és magyar futballisták”

Sárosdi Lilla szélsőbaloldali „színész”„nő” is úgy érezte, meg kell nyilvánulnia a válogatott becsülendő cselekedetével kapcsolatban, ám bár ne tette volna. Az egyszer egy színielőadás során meztelenül, színésztársaival különböző szexuális aktusokat imitáló (?), és általában minden létező magyarsággal kapcsolatos dolgot magából kifordulva pocskondiázó „művész” egy nyilvános Facebook-bejegyzésben azt írta,  

„Elviselhetetlen az a szégyen, ami az ember bőrére ég, amikor kimondja külföldön, hogy magyar!

Ezek miatt a suttyó, sötét, rasszista, focidrukkerek, MLSZ, Orbán stb. miatt!

MINDENT ÖSSZEKENTETEK SZARRAL!”

Ha mindez nem lenne elég felháborító, és esetleg nem lépné át kedves olvasóink ingerküszöbét, akkor Sárosdi saját posztja alá írt hozzászólása bizonyára el fogja érni ezt a hatást. Ebben nem kevesebbet állít a gyűlölködés nagymestere, mint hogy az MLSZ és a magyar futballisták „nyomorult, sötét, ostoba nácik”.

Sárosdi Lilla magyargyűlöletéről és mérhetetlen kulturálatlanságáról is tanúbizonyságot tett kommentjében (Forrás: Facebook)

Maga a hozzászólás azt az érzést kelti, mintha csupán ki szeretné parodizálni elvtársai hőzöngését, ám a szomorú igazság az, hogy

Sárosdi mindezeket teljesen komolyan gondolja.

Nagy a versenyfutás a legnagyobb magyargyűlölő címért

A magyar- és kereszténygyűlöletben már régi motorosnak, mondhatni szakértőnek számító Homonnay Gergely Erzsi for President nevet viselő oldalán (ahol egyébként saját macskája bőrébe bújva igyekszik megosztani a nagyérdeművel bizarrabbnál bizarrabb gondolatait) kifejtette, hogy szerinte a mérkőzés „szégyen és gyalázat volt” Magyarországra nézve. Véleménye szerint a „megvetésre sem érdemes magyar focisták nem térdelnek le az EB meccsek előtt, hiszen a szövetséggel együtt térdeltek már eleget, amikor Orbán f@szát szpkodták”. Látható, hogy elvtársaihoz hasonlóan ő is előszeretettel fogalmaz nyomdafestéket nem tűrő stílusban. Mi azonban kénytelenek vagyunk pontosan idézni az ő mocskolódását is, hogy olvasóink láthassák, hol is van az a bizonyos léc a baloldalon.


Szalai Ádám, a magyar válogatott csapatkapitánya társaihoz hasonlóan állva maradt a mérkőzés kezdetét megelőzően (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A Párbeszéd nevű mérhetetlen mikropárt országgyűlési képviselője, Szabó Tímea is úgy gondolta, sokak kíváncsiak a mérkőzéssel kapcsolatos meglátásaira. Érdekes egyébként, hogy a válogatott sportsikerei kapcsán sem ő, sem a fentebb már bemutatott politikusok és közszereplők nem érezték fontosnak, hogy megnyilvánuljanak, esetleg egy gratuláció formájában. Természetesen ezen nincsen semmi meglepő, ahogy azon sem, hogy Szabó szerint

„nem a letérdelés a »politizálás«, hanem annak a megtiltása. Az indulatok öncélú gerjesztése, a kivagyiság büszke hirdetése”.

Ez a mondat az „addig fogadom el más véleményét, amíg az nem tér el az enyémtől” orvosi lova.

Ha az idézett megszólalások tartalmi mondanivalója nem is, azok stílusa talán sokakat meglepett. A megnyilvánulásokból egy dolog nagyon szépen kivehető:

A rasszista BLM-mozgalom előtti térdepelés elutasításával érzékeny témára talált rá a válogatott.

A nemzeti érzelmű magyarok azonban büszkék lehetnek a meggypiros mezben hazájukért küzdő fiainkra. Nem a gyűlölködő baloldal megbecsüléséért állnak ki a pályára, hanem nemzetükért. A fentebb idézett posztokból pedig jól látható, hogy attól, hogy valaki magyar állampolgár, még nem feltétlen érzi magát a nemzet részének.

Kíváncsian várjuk, hogy a szintén nem térdelő Gulácsi Péter ezek után is olyan népszerű lesz-e a balliberális körökben, mint a homoszexuálisok örökbefogadási jogáért küzdő mozgalom melletti kiállását követően. A kérdés természetesen csak költői.

A magyar válogatott nem fog letérdelni az Európa-bajnokságon

Niedermüller Péter: A fehér, hetero keresztények „rémisztő képződmények”

Kiemelt képünkön a magyar válogatott játékosai a Magyarország – Írország barátságos labdarúgó-mérkőzés után Budapesten, a Szusza Ferenc stadionban 2021. június 8-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre