A magyar válogatott nem fog letérdelni az Európa-bajnokságon

Magyar labdarúgó válogatott

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos Twitter-fiókján közölte ezt a szurkolókkal.

Az utóbbi időben egyre többeket foglalkoztatott a kérdés: le fog-e térdelni a magyar nemzeti 11 az EB-meccsek előtt a himnuszok alatt? A BLM-hisztéria, bár kezd alábbhagyni, a sportmeccseknek még mindig részét képzi a rasszista és felforgató politikai mozgalom melletti kiállás. Mi is beszámoltunk róla, hogy számos válogatott ellenáll, és nem gyalázza meg nemzete himnuszát, így cselekedett például nemrégen a horvát, míg korábban a lengyel és a cseh labdarúgó-válogatott.

A környező országok közül egyébként éppen Románia volt az egyetlen, amely térdeléssel fejezte ki kiállását a fosztogatók és gyújtogatók mellett.

A kérdést azonban a mai napon megválaszolták, a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos Twitter csatornáján jelezte, hogy a magyar válogatott

nem fog letérdelni az EB-mérkőzések előtt.

Mindezt a cikk kiemelt képén látható fotóval nyomatékosították, melyen a nemzeti 11 játékosai láthatóak egy mérkőzés előtt, vigyázzban állva.

A szövetség azt írta a tweetben, hogy

„Az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban, amit az MLSZ nem csak elfogad, de egyet is ért vele. A válogatott a mérkőzések előtt nem térdeléssel fogja kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését.”

Mint ahogyan azt a horvát válogatottról szóló cikkünkben is írtuk:

Szemben az árral, egyenes háttal!

A horvát válogatott sem térdelt le a rasszista BLM előtt

Nem térdeltek le a lengyelek a BLM mozgalom előtt

Kiemelt képünk forrása: Twitter/MLSZ

Iratkozzon fel hírlevelünkre