Hajdu Attila és Vincze Ottó is a gyepre lép az Eb alatt!

Egyedi hangulat és különleges panoráma találkozik a Várkert Bazár szurkolói teraszán. Az Öntőház udvar szabadtéri helyszínén élő közvetítéseken szurkolhatunk együtt a magyar fociválogatottnak a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság ideje alatt. Az eseménysorozatot a futball világához illeszkedő beszélgetések és filmvetítések is kísérik.

A Várkert Bazár csodálatos dunai panorámája mellett június 11.–július 11. között a 2021-es labdarúgó-Európa-bajnokság (Eb) mérkőzései kerülnek középpontba. Az Öntőház udvaron felállított óriáskivetítő és a hozzá kapcsolódó, vendéglátást is kínáló szurkolói terasz minden drukker és érdeklődő igényét kielégíti, aki egyedi környezetben szeretné követni a magyar válogatott izgalmas meccseit.

Hajdu Attila a Budavári Palotanegyed Hunyadi udvarában (Forrás: Várkapitányság.hu)

Az eseménysorozaton minden mérkőzést élőben követhetünk, a foci tematikájú kísérő aktivitásokon pedig bárki próbára teheti tudását, a játékban részt vevők ráadásul többféle nyereménnyel is gazdagodhatnak. A meccsek szünetében a szurkolói energiákat ingyenes csocsózással lehet levezetni.

A Várkert Bazár szurkolóit és a nemzeti csapatot videóüzenetekkel buzdítják olyan egykori válogatott futballkiválóságok, mint Hajdu Attila és Vincze Ottó.

Sokszínű programok is illeszkednek az eseménysorozathoz: meccsek előtti beszélgetések fociról és vízilabdáról Kásás Zoltán olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabda edzővel, barangolás a magyar futball rejtett tájain Csillag Péter Junior Prima díjas újságíróval, és találkozás többek között a magyar olimpiai csapat formaruhájának tervezőjével, Garami Judittal, valamint Pál István „Szalonna” Liszt Ferenc-díjas népzenésszel, érdemes művésszel, aki mesél a focihoz való kötődéséről.

Vinczer Ottó a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjében (Forrás: Várkapitányság)

Hétvégenként, amikor nincsenek meccsek, a Foci mozi ingyenes vetítésein klasszikus meséket és kultikus magyar filmeket lehet majd megnézni. Többek között levetítik a 6:3 és A csodacsatár című játékfilmet vagy a Puskás Hungary című, a leghíresebb magyarról szóló dokumentumfilmet.

A programok a Budai Polgári Közösség együttműködésével valósulnak meg. Az Európa-bajnokság ideje alatt a Várkert Bazár szurkolói terasza ingyenesen, a vonatkozó járványügyi szabályok betartásával szabadon látogatható.

Forrás: Várkapitányság

 

A Budavári Palota újjászületik – képgalériával!

Befejezés előtt áll a lélegzetelállító Szent István terem

A magyar válogatott nem fog letérdelni az Európa-bajnokságon

Kiemelt képünk forrása Várkapitányság

Iratkozzon fel hírlevelünkre