Transzneműséget népszerűsítő könyvből olvasott fel elsősöknek egy szexshopot vezető tanárnő

Jazz Jennings, és a transzgender könyv

Sok bírálat érte Washington állambeli iskolai körzetet, miután az egyik általános iskolában egy tanár a transznemű személyek érdekeit népszerűsítő könyvből olvasott fel diákjainak. Úgy látszik, az ideológiai nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Az illető tanárnő egyébként egy szexboltot is vezet, amely azzal hirdeti magát, hogy befogadó – minden korosztály számára nyitott.

A The Christian Post beszámolója szerint a Young America’s Foundation elnevezésű konzervatív ifjúsági érdekvédelmi szervezet hozta nyilvánosságra az esetet. A jobboldali társaság fülest kapott arról, hogy Jennifer Miller, a Washington állambeli Seattle-től északra fekvő, bellinghami Geneva általános iskola tanára felolvasta első osztályos diákjainak a Jazz vagyok (I am Jazz) című „gyermekkönyvet”.

A könyv – amelynek társszerzői Jessica Herthel LMBTQ-aktivista és Jazz Jennings transznemű valóságshow-sztár – egy kétéves kisfiú történetét meséli el, aki szülei jóváhagyásával elkezdi az „átváltozást”, ugyanis inkább lánynak szeretne kinézni.

Az Amazon.com-on olvasható ismertető szerint a könyv

„egy transznemű gyermek történetét meséli el, Jazz Jennings valós tapasztalatainnak nyomán, aki a transznemű gyermekek szószólójává vált”.

Az alábbi videón a könyv szerzője, Jazz Jennings olvas fel a céljául kisgyermekek ideológiai nevelését kitűző „műből”:

A tanárnő egy aggódó szülőnek válaszolva e-mailben megerősítette, hogy valóban felolvasott a könyvből. Ezt követően hozzátette:

„Iskolai kerületként keményen dolgozunk azon, hogy közösségünk minden tagját támogassuk, és a megértés és az együttérzés révén elősegítsük a befogadást.”

Szexboltot üzemeltet a „haladó” pedagógus

Kara Zupkus, a Young America’s Foundation szóvivője a The Christian Postnak adott pénteki interjúban elmondta, hogy az aggódó szülő a múlt héten kereste meg szervezetüket. A szóvivő állítása szerint nagyon dühös volt amiatt, hogy a kerület vezetői nem foglalkoztak az  aggodalmaival.

Az iskolai kerület elnökéről egyébként a Young America’s Foundation kiderítette, hogy egy „Wink Wink Wink” nevű szexbolt tulajdonosa. A V4NA nemzetközi hírügynökség azt írja, hogy Jennifer Mason Instagram-oldalán az olvasható: ő a „vezető dildó” a Wink Wink nevű szexshopban. Az üzlet egyébként azzal hirdeti magát, hogy korhatár nélküli, befogadó és egyáltalán nem ijesztő. Többen azonban ijesztőnek tartják azt, hogy bármilyen korú gyermek bemehet a boltba, és hogy egy ilyen üzletet vezető nő részt vehet az iskolások életében.

A szexshop 2018-ban nyílt meg. A tanárnő akkor úgy nyilatkozott róla, hogy be akarja bizonyítani az embereknek, hogy ha a szexben nincs semmi szégyellnivaló, akkor ő is lehet egyszerre tisztviselő és szexshop-vezető is. A butik azzal reklámozza magát, hogy befogadó közeget nyújt minden nemi identitású és korú embernek. Mason azért tisztázta, hogy noha bárki bemehet az üzletbe, vásárolni csak 16 éves kortól lehet.

Az incidensről beszámolt a Bellingham Herald lap is. A cikk szerint az iskolát és a helyi üzletet rengeteg támadás éri a „szélsőjobboldali” média részéről, amióta a transzneműségről szóló könyv miatt kirobbant a botrány. A lap megszólaltatta Jennifer Masont, aki elmondta, hogy számos gyűlölködő, antiszemita és transzellenes üzenetet kapott.

Az iskolaváltás maradt a szülők egyetlen lehetősége

A reklamáló szülő végül kivette gyermekét a transzneműséget népszerűsítő tanárnő óráiról. Zupkus szerint az a tény, hogy az első osztályos tanulók egy LMBTQ-irányt népszerűsítő könyvvel találkozhatnak, tökéletes példa a közoktatás elkeserítő helyzetére. A szóvivő azt jósolja, hogy ez az eset „más diákokat és más szülőket is arra fog ösztönözni, hogy az iskolaválasztást szorgalmazzák, mert nem engedhetjük, hogy ehhez hasonló esetek a továbbiakban is megtörténhessenek az állami iskoláinkban”.

Az ügyben megszólalt az általános iskola felügyelője is. Greg Baker az iskola honlapján tette közzé közleményét, amelyben éltette a transzneműségről szóló könyvet. Azt írta, hogy a tankerületnek megvannak a saját értékei, az iskola pedig elkötelezett a sokszínű és befogadó oktatás iránt. A Not the Bee megfogalmazása szerint nem meglepő, hogy a tankerületben a baloldali genderideológiát népszerűsítik, amikor az iskolai testületet olyan nő vezeti, aki egy korhatár nélküli szexshopot is működtet.

Már óvodás korban is ideológiai nevelést kapnak a kisgyermekek

A V4NA példát is ír arra, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha a gyerekekre felügyelő személyek a szélsőséges baloldali ideológiákat támogatják. San Diegóban például antirasszista napközit indítottak gyermekeknek a San Diego Közösségi Főiskola Kerületében (San Diego Community College District). A napközit a főiskola tantestületének egyik tagja működteti, aki jelenleg doktori disszertációján dolgozik: Michelle DeJohnette többek között a kritikus elméletről, valamint a kulturálisan felelős és antirasszista oktatásról tanul, különös tekintettel az óvodáskorúak „nevelésére”. A tanultakat aztán a való életben is igyekszik alkalmazni, az általa vezetett Village Kids Family Child Care nevű napköziben.

Ahogy a napközi közösségi oldalaiból kiderül, a kisgyerekeket arra akarják tanítani, hogy már óvodás korukban megismerjék az antirasszista hozzáállást. George Floyd tavaly májusi halála után például megjelent egy ábra az oldalon arról, hogy a szülők hogyan tudják a gyerekeiket a rasszizmusról tanítani már 1-2 éves koruktól kezdve.

Az ábra szerint a pár hónapos babák már megfigyelik, hogy a gondviselőjüknek milyen a bőrszíne, és a hozzá hasonló bőrszínű emberek felé fordulnak inkább. Ezek a gyerekek ötéves korukra már faji előítéleteket is megfogalmazhatnak – legalábbis a szélsőliberális napközi szerint.

Valójában csupán arra az alapvető emberi ösztönre sikerült felfigyelniük a neomarxista „szakértőknek”, hogy elsősorban az ismerthez és a hozzánk hasonlóhoz közeledünk, hiszen a bizalom azzal szemben épül ki. Ezzel szemben, mivel az ismeretlenről nem rendelkezünk információval, azzal „előítéletesek” vagyunk.

„Színvak” vagy „antirasszista” oktatás?

Michelle DeJohnette a Campus Reformnak elmondta, hogy van különbség a színvak és az antirasszista oktatás között. A színvak megközelítés ugyanis azt jelenti, hogy az emberek nem veszik figyelembe a bőrszíneket, ő maga azonban fekete bőrű nő és ez határozza meg a mindennapjait, így azt akarja, hogy az emberek igenis lássák a bőrszínét.

Azt is elmondta DeJohnette, hogy a napköziben az előítéletekről és a nemiségről is beszélnek, és külön figyel arra, hogy milyen nyelvezetet használ. Mindemellett igyekszik olyan képeket mutatni a gyerekeknek, amelyek befogadók és amelyek nem hagyományos módon jelenítik meg a szerepeket – például van feketebőrű doktornőt és mexikói-amerikai női építőipari munkást ábrázoló kép is.

Tavaly Magyarországon is botrány tört ki, amikor a Labrisz Leszbikus Egyesület kiadta a gyermekeknek szánt, homoszexualitást és nemváltást népszerűsítő mesekönyvét. A kötetet több városban is kitiltották az oktatási intézményekből, és még a miniszterelnök is megszólalt az üggyel kapcsolatban. Orbán Viktor azt mondta, „hagyják békén a gyerekeinket”.

Még akár örülhetnénk is a gendermesekönyvnek

A nemi irányultság és identitás feloldása: az LMBTQ népszerűsítésének hatása a populáció alakulására

Ha az önkormányzat tétlen, a gyermekeink kitetté válnak az érzékenyítésnek

Kiemelt képünkön Jazz Jannings transzgender személy és az általa írt gyermekeknek szánt könyv. Forrás: YouTube/Jazz Jennings

Iratkozzon fel hírlevelünkre