Meséléssel gyűjtenek a gyerekeknek

A mese az emberi lélek gyógyítója, felnőttnek és gyereknek egyaránt. A koronavírus-járvány mindannyiunkat olyan erőt próbáló helyzet elé állít, amelyre legtöbbünk életében nem volt példa. A testünk akkor képes gyógyulni, ha a lelkünk erős és egészséges – éppen ezért döntött úgy a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, hogy interneten indítja útjára a meséket.

A Mesés május kezdeményezés keretében neves pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek mondanak el olyan meséket, amelynek fókuszában az elszigetelődés, összezártság, a betegségtől való félelem, az egzisztenciális szorongás okozta lelki sebek gyógyítása áll. A mozgalom célja, hogy a mese gyógyító erejét felhasználva mentális segítséget nyújtson mindenkinek, aki úgy érzi: erre szüksége van. A meséket bárki meghallgathatja az interneten keresztül.

A mozgalom felhívásában rámutat: a meséken keresztül megtanulhatjuk, hogyan oldhatjuk meg a megoldhatatlant, és győzhetjük le a legyőzhetetlent. A mese segít rátalálni arra a nyelvre, ahol kapcsolatba lépünk belső segítőnkkel.

A mesékben megtalálható minden konfliktus és élethelyzet, olyan évezredek során felhalmozódott tudás, ami segít megoldást találni a nehéz helyzetekben is.

A mesék megtanítják, hogyan lehetünk mi a legkisebb királyfik, akik meg tudnak küzdeni a sárkányokkal. A program megvalósításában bárki segíthet azzal, hogy támogatja a mozgalom munkáját. Mint írják, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány már tizenkét éve azon dolgozik, hogy egy boldog társadalomban élhessünk.

(Forrás: Jóügyekért.hu, Fotó: Pixabay.com)

Ezek a gyerekek sokszor olyan ételeket esznek, amit mi csak az állatoknak adnánk

Az interneten is elérhető a romák világnapja alkalmából készült „hangoskönyv”

Lackfi: Szeretem felkelteni a figyelmet

Iratkozzon fel hírlevelünkre