Kovács Kokó István a kedvenc filmjeiről

Kovács Kokó István

Pénteken volt a magyar film napja. A Mandiner ennek apropóján kérdezte a híres bokszolót.

Ádám Rebeka Nóra, a Mandiner újságírójának kérdésére Kokó elmondta:

„Az első film, amit nem tudok kihagyni az életemből, az Üvegtigris. Sokak számára a nevem hallatán is rögtön ez ugrik be. Eddig hét filmben volt szerencsém ezt a tipikus »cameoszerepet« vinni, amikor a híres ember feltűnik egy filmben, nem csinál semmit, aztán eltűnik. (Nevet) Na, az Üvegtigris volt az első ilyen. Nagyon sok emberben él ez az emlék. Még most is sokszor hallom vissza az utcán: »Ízirájder, öcsém!« vagy »Ki a király? – Kokó?«”

A bokszoló hangsúlyozta, többek között azért az Üvegtigris az első számú magyar film számára, mert egyrészt nagyon megtisztelő volt neki Rudolf Péter rendező felkérése a cameoszerepre, másrészt szerinte a szereplőket, a szerzőket és mindenkit meglepett a film kissé megkésett, mégis hatalmas sikere.

A másik fontos film számára Koltai Róbert Sose halunk meg című műve. Elmondása szerint az egész szellemisége elképesztő hatással volt rá.

„Olyan emberek között nőttem fel, mint az a szerencsétlen vállfaárus.”

„Ráadásul a lóverseny közelsége is adott volt, hiszen itt gyerekeskedtem Kőbányán, ezek a szerencsejátékos emberek és életművészek még most is testi-lelki jó barátaim. Ők ezeknek az időknek a nagy tanúi. Nagyon mélyen megérintett a film, nem beszélve a zenéjéről és a szereposztásról. Azon filmek közé tartozik, amelyeket nem lehet elégszer megnézni. Bárhol-bármikor” – tette hozzá a sportoló.

Az interjúban a harmadik kedvenc filmjét is elárulta, ez pedig nem más, mint az Eldorádó Eperjes Károllyal.

Értékesek a magyar nagyjátékfilmek

„A magyar nagyjátékfilmek és művészfilmek kivétel nélkül fantasztikusak. Az összes. A régiektől kezdve egészen a mai alkotásokig, mindegyik megérne egy misét – A Zimmer Feritől a Mixig. Utóbbi egyébként nem futott be nagy karriert, pedig óriási film volt, Kulkával és a Balkán Fanatik zenéjével. A magyar filmek – mind mondanivalójukat, mind képi megjelenésüket vagy humorukat tekintve – sokkal értékesebbek nekem, mint bármelyik hollywoodi sikerdarab” – zárta a kedvenc filmjeiről készített interjúját Kokó.

Földi-Kovács Andreával és Kovács Kokó Istvánnal itt az Abszolút első adása!

Kovács Kokó István: Győznie kell a józan észnek, mert rohanunk az armageddon felé

Kiemelt képünk forrása: Mandiner/Ficsor Márton

Iratkozzon fel hírlevelünkre