Kovács Kokó István: Győznie kell a józan észnek, mert rohanunk az armageddon felé

Jelenleg azt vizsgálja egy bizottság, hogy van-e értelme nekifutni egy újabb olimpiarendezés előkészítésének – mondta a Vasárnap.hu Abszolút című műsorának premier adásában Kovács Kokó István. Az Európa-, világ- és olimpiai bajnok ökölvívó Földi-Kovács Andrea műsorvezető kérdésére válaszolva hangsúlyozta: sportolói fejjel érthetetlen volt a Momentum Mozgalom Nolimpia kampánya, amely már a beadási szakaszban hiúsította meg a budapesti olimpiarendezés lehetőségét.

Az élete hatodik Európa-bajnokságára készülő sportoló a világjárvánnyal kapcsolatosan kifejtette: mint a világon minden ember életét, a sportolókét is alapjaiban érinti a pandémia. Mint mondta, ha meg is rendezik a 2021-es olimpiát, nem lehet olyan, mint az eddigiek: rengeteg sportoló átesett a fertőzésen, 6 hónappal a nyitóünnepség előtt rengetegen még kvalifikálni sem tudtak, mert nem volt lehetőségük rá. Reménykedünk, hogy lesz olimpia – mondta Kovács Kokó István.

Borzalom, hogy egyes erők pártpolitikai kérdést csinálnak a vakcinák ügyéből – mondta az olimpiai bajnok. Hozzátette: „közben látjuk, hogy egy-egy ellenzéki polgármester nekidől a tűnek véletlenül, aminek a másik oldalán az oltóanyag van”.

Itt az ideje, hogy az emberiség észhez térjen és megfogjuk egymás kezét, mert rohanunk egy armageddon felé – figyelmeztetett a sportember. Hozzátette: annál borzalmasabb dolog nincs, mint amikor ember az embernek farkasa, pedig, ha így folytatjuk, vér fog folyni.

Intelligenciára van szükségünk. Nem szabad gyűlölnünk a másikat csak azért, mert máshogy gondolkozik – szólított fel Kovács Kokó István.

Nehéz értelmezni azt a jelenséget, amikor egy magyar embernek nem tetszik, hogy a honfitársa büszke magyarságára – mondta, hozzátéve: mindig is erős nemzeti öntudat jellemezte őt. Öröm, hogy szolgálhattam és szolgálhatom a hazámat – tette hozzá.

Jótékonysági szerepvállalásával kapcsolatban elmondta: Lévai Anikó kereste meg és kérte fel, hogy legyen az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete. Hazai missziókon kívül járt a szervezettel Etiópiában, Afganisztánban is. Olyan sok szegénységet, fájdalmat, kilátástalanságot láttam, hogy mindez megerősített: kötelességem segíteni és tenni – fogalmazott.

A BLM mozgalom és a sport kapcsolatáról beszélve elmondta: Lewis Hamilton kiállásával kapcsolatban kérdéses lehet, milyen mértékben PR-lépés és milyen mértékben meggyőződés. Túl szimbolikus volt a kiállás – mutatott rá.

A világ megbolondult – fogalmazott Kovács Kokó István, hozzátéve: rossz irányba próbálják kormányozni a helyzetet bizonyos erők. Beszélt arról is: az európai emberek nagy része nem akarja azt, hogy a kontinensen az iszlám vegye át az uralmat. 

A sportoló a műsorban saját példáján keresztül mutatta be, hogyan manipulálta egyes megszólalásait a baloldali-liberális média. Önmagát kereszténydemokrata, istenfélő emberként jellemezte. 

Földi-Kovács Andrea felvetésére, miszerint korábban elképzelhetetlen volt, hogy egyszer azon kell vitatkoznunk, helyénvaló állítás-e, hogy az apa férfi, az anya nő, az olimpiai bajnok úgy felelt: nem érti, hogy jutottunk el odáig, hogy 2021-ben ezzel kapcsolatban kell érvelnünk. Rámutatott: szükség van a bölcsességre, hogy megfelelően értékeljük a világot és a liberálisoknak is el kell fogadniuk azt, akinek más a véleménye.

 

Földi-Kovács Andreával és Kovács Kokó Istvánnal itt az Abszolút első adása!

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre