Újra élőben dicsőíthetjük Jézust az Eucharisttal

Újraélőben dicsőíthetjük Jézust az Eucharisttal

Hosszú ideje már, hogy a közösségi dicsőítések az online térbe húzódtak vissza. Éppen ezért sokszoros öröm, hogy nemsokára újra élőben jöhetünk össze a veresegyházi Szentlélek templomban. Az Eucharist együttes az énekek segítségével hangolja a szívünket Isten jelenlétére.

A május 15-én 20 órakor kezdődő alkalom kiváló lehetőséget kínál számunkra, hogy hálát adjunk Istennek az ő jóságáért, amelyet a megszokottól eltérő életkörülményeink ellenére is megtapasztalhattunk. Emellett pedig jó lesz újra élőben átélni a testvéri közelséget és a Jézushoz tartozás közösséget erősítő tapasztalatát.

Együtt nézhetünk majd az eucharisztikus Jézusra, és megengedjük neki, hogy ő is ránk nézzen. Közösen erősíthetjük meg a belső látásunkat, hogy a szemmel láthatón túli valóságban gyönyörködjünk. A szentségimádás során ezért a benső szemeinkkel nézünk, miközben a külső szemeink aszkézist gyakorolnak. Jézus megmutatja a bennünk létező többletet, hogy kik is vagyunk valójában. Ugyanis az Isten szentsége tükröződik az életünkön, még ha rétegek is rakódtak erre rá.

Ezen a dicsőítő alkalmon átélhetjük, hogy értékesek vagyunk.

„Nekem gyógyszer az, ha az Úristen előtt szolgálhatok az énekemmel – vallotta meg a hazai katolikus keresztény könnyűzene elindítójának tekinthető Sillye Jenő. „Beszélgetünk Jézussal, hallgatjuk őt. Ő ilyenkor átjárja a testünket-lelkünket, mint amikor egy őszi délutánon jó a hátunkat vagy az arcunkat a nap felé tartani, és az teljesen felmelegít. Mi csak ülünk Jézus előtt, elmondjuk, ami bennünk van, odahozzuk az egész családunkat, és

hagyjuk, hogy ő megöleljen bennünket.”

Az alkalmon az éppen érvényben lévő egészségügyi szabályok betartásával vehetünk részt. Az imádságos rendezvény szép felkészülési lehetőséget kínál a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

 

 

Dicsőítők az Oltáriszentség körül

A Szentháromság vérkeringésébe kapcsolódunk Isten dicsőítésével

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre