Indonézia: több mint 50 embert tartóztattak le egy katolikus templom elleni merénylettel kapcsolatban

A gyanúsítottak között hét nő is van.

Az indonéz rendőrség letartóztatott 52 terroristagyanús személyt a dél-szulavézi Makassar egyik katolikus templománál márciusban elkövetett öngyilkos merénylettel kapcsolatban – közölték csütörtökön a helyi hatóságok.

A rendőrség szóvivője szerint a gyanúsítottak között hét nő és 45 férfi van. A legtöbb gyanúsítottat Dél-Szulavéziben, egyiküket azonban a közép-szulavézi Posóban vették őrizetbe.

A Posóban – ahol a Mujahidin Indonesia Timur (MIT) nevű terrorszervezet is tevékenykedik – őrizetbe vett gyanúsítottnál a rendőrség bizonyíték gyanánt mobiltelefonokat, házi készítésű fegyvereket, valamint egy légpuskát foglalt le.

Egy másik, 58 éves, N. néven azonosított gyanúsítottról pedig közölték, hogy egy állami cég alkalmazottja.

Az érintettek mindegyike tagja volt a Villa Mutiara nevű „tanulócsoportnak”, amely az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez köthető Jamaah Ansharut Daulah indonéziai terrorista csoporthoz tartozik.

A Makassar katolikus templománál elkövetett robbantásos merényletben húsz ember megsebesült, a két elkövető életét vesztette. A templomban számos hívő tartózkodott a robbantás idején, mivel éppen véget ért a húsvétot megelőző nagyhét kezdetét jelző virágvasárnapi mise.

(MTI)

Terrortámadás történt egy indonéziai katolikus templomnál

A Hungary Helps Program százezer embernek segített megmaradni a szülőföldjén

Kiemelt képünk forrása: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre