A Hungary Helps Program százezer embernek segített megmaradni a szülőföldjén

Egyértelmű az összefüggés a migráció és az iszlám fundamentalizmus európai megerősödése között, és aki ezt tagadja, az európai állampolgárok életét teszi kockára – nyilatkozta Azbej Tristan a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár felhívta a figyelmet a liberális kettős mércére is, amely szerint mindenkinek az érzékenysége számít, a keresztényekét kivéve.

Azbej Tristan az interjúban beszél a keresztényeket ért terrortámadásokról, így az indonéziai Makassar városának egy keresztény templománál elkövetett öngyilkos merényletről is. Felidézte: Nigériában pedig húsvétkor fegyveresek támadtak meg egy katolikus plébániát, megölve a papot és hat másik hívőt.

Azbej Tristan (Forrás: Miniszterelnökség)

A tavalyi kimutatások szerint 340 millió keresztényt üldöznek hite miatt, 80 millióval többet, mint az azt megelőző évben – idézte fel az államtitkár. A Hungary Helps Programról elmondta: a magyar nemzetközi humanitárius program a nyugati politikai narratívával szemben nem a migrációt támogatja, hanem a szülőföldön maradást. A migráció nem megoldás, hanem maga a probléma – erősítette meg. A Hungary Helps Program négy év alatt több mint százezer szükséget szenvedő embernek tette lehetővé, hogy megmaradjon saját földjén és visszatérhessen otthonába.

A magyarországi kereszténygyalázás-esetekkel kapcsolatban felidézte: a lavinát a Gyurcsány-párti Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester indította el, amikor rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket.

Forrás: Magyar Nemzet

Iratkozzon fel hírlevelünkre