Azbej Tristan: „Ki kell kényszeríteni” a magyar közéletből Niedermüller Pétert

Hol vannak a csillagszemű, Instagram-politikusok a Momentum részéről? – tette fel a kérdést az államtitkár

Ezrek követelték Niedermüller Péter DK-s erzsébetvárosi polgármester lemondását a VII. kerületi polgármesteri hivatal előtt csütörtökön tartott demonstráción. Az eseményen felszólalt Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára is. Beszédében egyebek mellett arról szólt, hogy ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, mert 260 millió keresztény ember szenved ártatlanul üldöztetést a hite miatt.

Szavai szerint keleten a templomokat felrobbantják, a keresztény embereket meggyilkolják, nyugaton a templomokat bezárják, Magyarországon viszont felújítják azokat. „Nem engedhetjük, hogy embereket az identitásuk miatt üldözzenek” – hangoztatta.

Niedermüller elhíresült kijelentéseire az államtitkár beszédében akként reagált: Aki ilyet mond, „annak beteg a világképe, vagy aljas, vagy mindkettő. Hol vannak ilyenkor az úgmond’ balliberális pártok szónokai és vezetői? Miért nem állnak ki egy emberként a kirekesztés, a rasszizmus és a kereszténygyűlölet ellen?

Hol vannak a csillagszemű, Instagram-politikusok a Momentum részéről?

Nem szégyellik magukat, hogy Gyurcsány Ferenccel és Niedermüller Péterrel kerültek egy társaságba? Hol vannak ilyenkor a brüsszeli rikácsolók? Hol vannak, amikor megalázott embereket kellenek védeni?” – sorolta.

Az államtitkár a vasárnap.hu-nak azt is kijelentette: Niedermüller Pétert „ki kell kényszeríteni” a magyar közéletből.

Ezrek követelték Budapesten Niedermüller Péter lemondását

Mint ismeretes, a DK alelnöke az ATV egyik múlt heti műsorában úgy fogalmazott: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket (ugye, fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a “nemtudoménmik”), akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek”.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre