Animációval mondják el az orvosaink, mit érdemes tudni a vírusról – videó

Megjelent a Semmelweis Egyetem animációs ismeretterjesztő kisfilmsorozatának újabb része, amely a védőoltásokkal foglalkozik.

Az egyetem kedden közölte, hogy KliniKaland című sorozatuk legújabb, „Védőoltások II. – A klinikai teszteléstől a nyájimmunitásig” című részében minden fontos részletet elmagyaráznak a klinikai teszteléstől a mellékhatásokon át a nyájimmunitásig.

Mint írták, amikor egy új vakcinát kifejlesztenek és az az állatkísérletek során hatásosnak bizonyul, a biztonságunk érdekében többlépcsős klinikai vizsgálaton kell átesnie, hogy kizárják a lehetséges súlyos mellékhatásokat, és igazolják az oltóanyag hatékonyságát.

A „vakcinajelöltek” esetében a tesztelés, azaz a klinikai vizsgálat, mindig három szigorúan ellenőrzött fázisból áll, majd ezt követi a már jóváhagyott oltások utánkövetése – tették hozzá.

Az itt elérhető kisfilmet a Semmelweis Egyetem kommunikációs és rendezvényszervezési igazgatóságának filmes csapata készítette. A Védőoltások II. szakmai lektora Falus András immunológus és Horváth István klinikai szakgyógyszerész volt.

A KliniKaland következő évada várhatóan ősszel jelentkezik majd.

A videó itt tekinthető meg:

(MTI nyomán)

 

Kedves animációs videókkal segít a Semmelweis Egyetem

Iratkozzon fel hírlevelünkre