Magyarország jól használja fel az uniós forrásokat a Moody’s szerint

Euró

A baloldalon népszerű vádakkal ellentétben az elismert hitelminősítő politikai szempontok helyett a valós adatokra támaszkodott. Ezekből pedig kiderül, a régióban Magyarországon járultak hozzá leginkább az EU-s pénzek a GDP növekedéséhez.

A Moody’s nemzetközi hitelminősítő tanulmányát a Világgazdaság dolgozta fel. Ebből kiderül,

A magyar bruttó hazai termék (GDP) növekedését évente átlagosan 2,6 százalékponttal emelték meg az uniós források.”

A régiós országok között ez a legmagasabb növekedési faktor, átlagosan 1,6 százalékponttal támogatták az EU-s pénzek a GDP-növekedést.

Az EU-s pénzeket elsősorban az infrastruktúra fejlesztésére és a versenyképesség javítására fordították a régióban, ugyanakkor a térségbeli átlagos jövedelmi szint az uniós átlag 27 százalékáról 46-ra emelkedett. Az uniós helyreállítási alap (NGEU) forrásai hozzájárulnak ahhoz, hogy jelentősen csökkenjenek a finanszírozás költségei a régióban – írja a gazdasági portál.

Mindezzel újra megdőlni látszik egy, a baloldalon nagy népszerűségnek örvendő, ám minden alapot nélkülöző álhír. Magyarországon nem ellopják az uniós pénzeket, hanem gazdaságfejlesztésre, infrastrukturális beruházásokra költik azokat. Mindez rengeteg új munkahelyet hoz létre, illetve hozzájárul a GDP növekedéséhez, ezzel pörgetve hazánk gazdaságát.

(vg.hu)

Kiemelt képünk forrása: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre