Nem túl „genderérzékeny” a magyar társadalom, a nagy többség elfogadja az Isten által teremtett rendet

Társadalmi egyetértés van azzal kapcsolatban, hogy tilos a gyermekeken nemi átalakítást végezni.

Az Alapjogokért Központ hiánypótló kutatást végzett gender témakörben. A szervezet kíváncsi volt arra, hogy a nyugati genderideológia milyen hatással van a magyarokra, mennyire gyűrűzött be a magyar társadalom életébe, gondolkodásába, a mindennapjaiba az LMBTQ lobbi által szorgalmazott transzszexualitás kérdése; azaz felmérte, hogy jelenleg mennyire vagyunk „genderérzékenyek”.

LMBTQ

A kép forrása: Unsplash

Az 1000 fős, reprezentatív mintán készült felmérés szerint a magyarok több mint kétharmada, 68,5 százalékuk egyértelműen kiáll amellett, hogy a férfi és női nem veleszületett tulajdonság, és 66 százalék mondja azt, hogy a kétféle nem létezik csak. Mindössze 22 százalék vélekedik úgy, hogy a nemünket az életünk során megváltoztathatjuk, és 24 százalék hisz a „további nemek” létezésében.

kutatás

A kép forrása: Alapjogokért Központ

Ezek alapján a statisztikák alapján kimondható, hogy a magyar társadalom többsége elutasítja a biológiai nemek megkérdőjelezését és elfogadja az Isten által teremtett rendet.

gender kutatás

A kép forrása: Alapjogokért Központ

Szintén biztató eredmény a jövő generációja szempontjából, hogy bár a megkérdezettek közel negyede (24%) elfogadja a társadalmi nemek létezését, de ha a gyermekükről van szó, drasztikusan elutasítanak mindennemű konkrét lépést.

Kijelenthető, hogy Magyarországon társadalmi egyetértés van azzal kapcsolatban, hogy tilos a gyermekeken nemi átalakítást végezni, még akkor is, ha abba a szülő beleegyezne! 86 százalék gondolja így, az elenyésző 6 százalékkal szemben!

gender kutatás

A kép forrása: Alapjogokért Központ

A kutatásban szereplők arról is nyilatkoztak, hogyan vélekednek az Amerikában egyre inkább előtérbe kerülő transznemű sportolók kérdéséről. A megkérdezettek 65 százaléka elutasítja, hogy férfiak is részt vehessenek női sportversenyeken, és mindösszesen 20 százalék ért egyet azzal, hogy sportolók születéskori nemüktől függetlenül is indulhassanak azokon.

gender kutatás

A kép forrása: Alapjogokért Központ

A félmérés végül rákérdezett egy közelmúltban nagy port kavart kérdésre is: a klasszikus irodalmi olvasmányok problematikájára. A válaszadók 52 százaléka kiállt Jókai Mór Az arany ember című regénye mellett, szerintük a nemi szerepek könyvbéli ábrázolása egyáltalán nem elavult. Végezetül a magyarok több mint 70 százaléka elutasítja, hogy a generációk által olvasott klasszikusokat levegyék a fiatalok olvasmánylistáiról.

gender kutatás

A kép forrása: Alapjogokért Központ

Az eredmények egyértelműen azt mutatják, hogy a magyarok konzervatív szemléletűek és a női-férfi szerepek „hagyományos” értelmezése mellett teszik le a voksukat.

Ellenben nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a nyugati genderideológia „lopakodó stratégiája” lassan, de biztosan halad előre és mindenhol kezdi megvetni a lábát. Sosem késő útját állni és bebizonyítani a keresztény, konzervatív értékrend erejét és értékállóságát!

Nem eszik olyan forrón a kását, mint azt a brüsszeli bürokrácia gondolja

Forrás: Alapjogokért Központ

A kiemelt kép forrása: Unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre