Hazug propaganda volt, hogy trumpisták megöltek egy rendőrt a Capitoliumnál

Egy hazugság kezdőlépései

A liberális médiagépezet számára kulcsfontosságú volt, hogy a Capitolium januári ostromakor az egyetlen, állítólag trumpisták által megölt rendőr ügyét a lehető legjobban kommunikálhassák. Pontosabban a hazugságok terjesztése volt számukra igazán fontos. Hiszen Brian Sicknick halálában semmilyen szerepet sem játszottak a tüntetők. Ezt azonban nem hagyhatta a propagandamédia. Ennek a hálózatnak a munkáját örökítette meg Glenn Greenwald, az ő cikke alapján mutatjuk be mi is az ocsmányságot.

A sort a The New York Times kezdte január 8-án. Ahogy csak kell: erőteljes érzelmi szuggesztiókkal dolgozva, az emberek lelkére próbálván hatni. A beszámoló teljes kitaláció volt, de ez senkit sem érdekelt. Könnyekre bazírozva írta benne a szerző, miként és hogyan verték agyon egy poroltóval Sicknicket. A cím elegánsan úgy szólt, Sicknick mindig is arról álmodott, rendőr lesz, ám a trumpisták meggyilkolták.

A The New York Times kezdte a hazugságokat (Forrás: Glenn Greenwald)

Nem volt tanácsos az állásukat és egzisztenciájukat féltő újságíróknak, de már a kezdetekkor ezer helyen bele lehetett kötni a sztoriba. A boncolási jegyzőkönyv szerint Sicknicknek nem volt fejsérülése. Az elhunyt rendőr családja többször is kérte a sajtót, ne terjesszenek Sicknick haláláról hamis híreket. Már csak azért sem, mert január hatodikának estéjén, azaz az ostromot követően Brian felhívta a szüleit.

Elmondta, hogy jól van – amit minden valószínűség szerint egy súlyos fejsérülést követően nem tett volna –, majd a szülei a tragikus halálakor és később is megjegyezték, biztosak benne, hogy agyvérzés végzett a fiukkal.

Ám ezt nem lehetett ennyiben hagyni. Sicknick meggyilkolásának sztorija túlságosan értékes volt ahhoz, hogy a balos propaganda az út szélén pihentesse. Újra és újra fel kellett használni a rendőr történetét, hogy ne csak barbárként, de egyenesen gyilkosok hordájaként lehessen bemutatni a Trump-pártiakat. Hiszen ki más ölhette volna meg Sicknicket, ha nem ők? Ki merné ezt kétségbe vonni, ha egyszer a legjelentősebb lapok hozták le és a legnagyobb csatornák elemezték az ügyet?

A propagandamédiának nincs megállás

Ne felejtsük el azt sem, ha nincs a Sicknick-féle történet, akkor annak a napnak kizárólag trumpista áldozatai lettek volna. Ketten szívrohamban, egy másik illető pedig amfetamin-túladagolásban halt meg, nem sokkal az eseményeket követően.

Illetve ott volt a progresszív tényezők által azóta is agyonhallgatott esete Ashli Babbitnek. A hölgynek, akit egyetlen, célzott lövéssel lőtt agyon valaki, akinek azóta sem tudjuk a nevét, hiszen a média ezeket az információkat szigorúan őrzi és felemelt mutatóujjal emlékeztet a személyiségi jogokra.

Egy apró kitérőt téve, Kyle Rittenhouse esetére emlékeznek? Ő az a fiatal srác, aki fegyverrel igyekezett még tavaly megvédeni környezete boltjait és lakosait az antifa és BLM-féle őrjöngésektől. Miután a csőcselék ezt észrevette, megpróbálta meglincselni, Rittenhouse pedig nem volt beszari gyerek – és valószínűleg magát feláldozni sem szándékozott –, ezért végül két halott árán tudott elmenekülni. Normális esetben, pláne az USA-ban ez jogos önvédelem, ebben az abnormális káoszban ellenben sok év kinéz neki. No, az ő védelmét támogatta több rendőr is pénzzel, amely rendőrök neveit viszont a sajtó nyilvánosságra hozta, és azóta is szégyenpadra vonja őket, állandó megszégyenítésnek kitéve az illetőket.

Értik, ugye? Egy gyilkosnak jár az anonimitás, 20 dolláros támogatásért viszont tönkretesznek.

Szóval ezt az egészet az egyre baljósabb jelek ellenére sem lehetett elengedni, hiszen bele kellett venni a Trump ellen zajló eljárásba, még Joe Biden is többször hivatkozott erre. És még egyszer, mi várt azokra, akik megkérdőjelezték az eseményeket? Fehér nacionalistáknak bélyegezték őket, a lázadás támogatóinak. Úgy jártak, mint Magyarországon járhatott volna egy jobboldali újságíró 1996-ban.

Ám időnként azért csak kiderül, hogy mindent nem lehet elkövetni az igazsággal szemben. A tegnapi nap során a felelős orvos szakértő nyilvánosságra hozta hivatalos megállapításait az ügyről, és ezek annyira egyértelműek voltak, hogy még a The Washington Post is szó szerint kellett idézze.

A hazai csahosok is kritikátlanul lehozták (Forrás: 444.hu)

A megállapítás első soraiban ott van minden: Brian D. Sicknick, a capitoliumi rendőrség tisztje január hatodikán éjszaka két agyvérzést szenvedett el és természetes halált halt azt követően, hogy korábban szembeszállt a Capitoliumot ostromlókkal.

A Post a közzététel mellé azért leírta, hogy a hatóságoknak így nehezebb lesz emberölésre hivatkozniuk az ügyben. Az orvos szakértő megállapításai ugyanis nem csak egy, de rögtön két hazugságtól is megszabadítanak minket. Az egyik volt ugye az, hogy a tüntetők egy poroltóval ütötték a fejét, amit soha, sehol, senki nem dokumentált, de olyan meggyőzően állították a hazugságot, hogy szinte mindenki elhitte. Amikor ez a kamu tarthatatlanná vált, balos szokás szerint – innen is üdvözöljük az Új Múlt Kft. amerikai leányvállalatát – belekezdtek egy másik narratívába: poroltóról innentől senki sem beszélt, a halál új oka egy gázspray volt. Ugyan ezt sem támasztotta alá semmi, de voltak olyan felvételek az ostrom délutánjáról, amikor egyes tüntetők kezében láttak valami ilyesmit.

Ám ahogy azt említettük, a The Washington Postnak adott orvos szakértői interjú azt is tartalmazta, hogy a vizsgálatok során nem találtak semmilyen allergiás reakcióra utaló nyomokat Sicknick testében. A világon semmi sem utalt arra, hogy a torkát hirtelen elzárhatta volna egy görcsös reakció.

Francisco J. Diaz szerint – hogy végre nevet is társítsunk a szakértőhöz – a halál egyértelmű okai két, egymást követő agyvérzés, amit egy vérrög okozott. A Post persze azt is sietett megjegyezni, hogy amiként két trumpista szívrohamát könnyen okozhatták az aznapi események, a felzaklatottság, az izgalom, úgy Sicknick esetében is szó lehetett erről. Azért azt ne felejtsük el, hogy a rendőröket ilyen stresszes eseményekre is kiképzik, másrészt ha így is volt – amit nem tudhatunk meg soha –, kicsit más agenda ez, mint az eddig terjesztett, miszerint vérszomjas ostromlók agyonverték.

Ezúttal sem lesznek felelősök

Felelősségre vonnak majd bárkit is ezért? Felesleges álnaiv tündérmesébe ringatni magunkat. Lesz bármi következménye is annak, hogy a liberális média tótumfaktumai ocsmány, kegyeletsértő hazugságokkal hakniztak az elmúlt hónapokban? Dehogy lesz. Továbbra is hazudni fognak, propagandát terjeszteni és a legalávalóbb karaktergyilkossági kísérletekhez nyúlni, hogy célt érjenek.

Látnunk kell, kikkel állunk szemben, felfogni a helyzet súlyát, és nekünk is felvenni a kesztyűt. Lehetőleg azt, amiben az ólomnehezékek vannak.

Lassan hátrálnak (Forrás: The Washington Post)

Az egész mélyén pedig ott van az a szörnyű, nyomasztó tény, hogy egy fiatalember halálát tisztán politikai okokból vették a zászlajukra. Halálkampány ez is. Teljesen nyilvánvaló, hogy senkit sem érdekelt Sicknick, a rendőr. Ezek a propagandisták hosszú ideje egy olyan mozgalom zászlóvivői, amely megvet mindent, aminek köze van a rendfenntartáshoz. Brian a játékszerük volt. És ha ehhez az kellett, hogy az agyonveréséről hadováljanak, akkor a propaganda azt tette. Később meg ugyanilyen lendülettel a mérges gáz meséjét is leadták.

Ezeknek a propagandistáknak egy igazi ellenségük van: az igazság.

Cikkünk Glenn Greenwald munkája alapján készült.

Trombitás Kristóf

Iratkozzon fel hírlevelünkre