Egy hónapig tartó menzesz, avagy a női test rejtelmei férfi szemmel

Összeszedtünk pár elrettentő példát az internet feneketlen bugyraiból.

Helyszín: az internet
Téma: a nők
Indok: csak úgy
Tanulság: bioszon tessék figyelni

Való igaz, nem tudhat mindenki mindent. Ám az iskolapadban ücsörögve, otthon a családban, vagy a barátnőd társaságában szembe kell jöjjön a tény: a menstruáció normálisan egy 5 napos, a női ciklusban 21-35 naponta ismétlődő valami. 

A Twitteren Putona jelenti: az egyik randipartnere 28 évesen kellett azzal szembesüljön, hogy a menzesz nem tart egy hónapig.

A bejegyzés lavinát indított el a közösségi médiafelületen, sorra érkeztek a jobbnál jobb történetek a legkülönfélébb csodapasikról.

Elle-nek a szeme se rebbent a fenti hír hallatán. Náluk iskolában a 40 éves testnevelés tanár gondolta azt, hogy a nők az egész havi vérzéses dolgot egy nap alatt lezavarják.

Persze, érkeztek beszámolók fiúkról, akik azt gondolták az egész dolog csak a hónap legelején vagy legvégén következhet be, de a közepén soha, vagy akik azt hitték, hogy a menopauza a méh „kiesésével” jár együtt, de aztán…

…megérkeztek az igazi nagyágyúk

„A két és féléves kapcsulatunknak nagyjából a felénél jöttem rá, hogy a barátom azt hiszi, nem tudok pisilni, amikor tampont használok. […] 21-22 éves volt akkor”– posztolta Brittany Lauren.

Az egyik Reddit felhasználó arról számolt be, hogy a szorongása miatt kialakult fulladásával egy alkalommal felkereste valószínűleg az ország legrosszabbul képzett orvosát, amiből a következő történet kerekedett:

„Az orvos – természetesen – meg akart arról győződni, hogy valóban a szorongásom miatt fulladok-e. Közli, hogy lehet még valamiféle légúti, vagy húgyúti infekcióról is szó, majd feltett egy pár kérdést.

Megkérdezte, hányszor pisilek egy nap. Mondtam ötször, hatszor, nem tudom biztosan. Erre azt mondja, ez túl sok, további vizsgálatok szükségesek. […]

De még csak most jön a java! Megkérdezte, van-e valamennyi hüvelyi váladékom. Mondtam, hogy csak a normál mennyiség, majd mosolyogva válaszolt: ha van is bármennyi váladék, az nem normális, de főleg az ilyen fiatal hölgyek, »mint én«, szokták azt gondolni, hogy ez normális, miközben nem az. Teljesen lesokkolódtam, majd figyelmen kívül hagytam, amit mondott […].”

De itt jön a kedvencem, Google kérdések:

„Rendben van, ha a menzesz alatt fested a hajad?”

Jött is a válasz (nagyon kapaszkodjunk):

„Ha egy nő például a menstruációja alatt barnára festi a haját, a vére is bebarnul (örökre). Néhányan szőkíteni szokták magukat ilyenkor, ez viszont megöli őket, mert a szer bekerül a véráramukba. Ugyanakkor nyugodtan szőkítheted a hajad, amikor nem azokon a napokon vagy, mert olyankor a tested visszaáll a normál állapotra.”

Amennyiben az olvasó kezdené elveszíteni az emberiségbe vetett hitét, egy percig ne aggódjon, mert a NASA munkatársai – akiknek a munkája gyümölcsét élvezzük a GPS-ekben, a telekommunikációs szolgáltatásokban és még a Holdra is elvittek minket – egyszer megkérdezték Sally Ride-tól, hogy a hét napos küldetésére elegendő lesz-e, ha 100 tampont csomagolnak neki?

 

Varga Gergő Zoltán

 

Kiemelt képünk forrása: Imgflip

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre