A BLM-alapító gazdag fehérek szomszédságában vásárolt luxusingatlant

Cullors BLM-vezér új, 1,4 millió dolláros ingatlana.

A Black Lives Matter (BLM) nevű rasszista és fehérellenes mozgalom társalapítója, Patrisse Cullors egy tágas 1,4 millió dolláros (mai árfolyamon több, mint négyszázmillió forintos) ingatlant vásárolt magának Los Angeles környékén, egy főleg gazdag fehérek által lakott környéken.

Patrisse Cullors, aki egyébként képzett marxistának, szabadságharcosnak és nem utolsósorban művésznek tartja magát (ez utóbbi „titulus” valóságtartalmát olvasóink fantáziájára bízzuk), egy három hálószobás, három fürdőszobás luxusingatlan boldog tulajdonosa lett a Topanga-kanyonban – adta hírül a V4NA.

2018-ban még arról panaszkodott emlékirataiban, hogy édesanyja egyedülálló nőként nevelte fel őt és három testvérét szegény környéken, egy olyan ingatlanban, amelynek falairól levált a festék, a kaput nem lehetett zárni, és még a kaputelefon sem működött. Egy biztos, Cullorsnak nem kell hasonló problémákkal megküzdenie új lakásában. Mondhatni, életkörülményei határozottan gyors tempóban kezdtek el javulni. Ez egyébként még saját körének sem tetszik, sok kritika éri. A többi BLM-es „szabadságharcos” is túl hivalkodónak tartja az ingatant, mert szerintük ellentmond a mozgalom által képviselt ideológiának, avagy a társadalmi igazságosság eszményének.

Nagy összegű támogatások

Nem világos, hogy Cullors részesül-e juttatásban saját mozgalmától, az AP hírügynökség viszont kiderítette, hogy 2020-ban 90 millió dollár adományt kapott a BLM, amiből 21,7 millió dollárt fekete vezetésű csoportok támogatására és finanszírozására költöttek. Érdekes, hogy ebből az összegből Michael Brown családja – akinek megölése volt a rasszista mozgalom megalakulásának indítéka – nem kapott segítséget.

A Black Lives Mattert Patrisse Cullors alapította Alicia Garzával és Opal Tometivel 2013-ban, de közülük jelenleg már csak Cullors tevékenykedik a mozgalomban. 2020-ban újra a figyelem középpontjába került a BLM, miután egy rendőri intézkedés közben elhunyt az egyébként akkor is kábítószer hatása alatt álló, többszörösen elítélt veszélyes bűnöző, George Floyd.

Március utolsó napjaiban vette kezdetét az őt ártalmatlanító és szakszerű intézkedés keretében a nyakára térdelő Derek Chauvin rendőrtiszt pere, akit emberöléssel vádolnak. Nem kizárható ugyanakkor, hogy Floyd fulladása szívbetegsége és/vagy a szervezetében lévő nagy mennyiségű drog hatására következett be (halála idején koronavírus-fertőzött is volt).

Az esetet követő zavargások bizonyították, hogy a mozgalom már régen eltávolodott eredeti céljától. A feketék egyenjogúságáért folytatott küzdelem helyett ma már sokkal inkább a pusztításról, fosztogatásról, a fehérek ellen irányuló rasszizmusról, illetve a rendőrökkel és a keresztényekkel szembeni erőszakról szól.

Kiemelt képünkön Cullors luxusotthona (Forrás: Nypost.com/Realtor.com)

Iratkozzon fel hírlevelünkre