Nemi és faji kvótát vezet be a pilótáknál a United Airlines

Az amerikai légitársaság a jövőben kvóták alapján fogja alkalmazni munkatársait, hogy személyzetük minél inkább tükrözze a világ sokszínűségét.

A United Airlines Twitteren osztotta meg a következő toborzólevelet, melyet a Mandiner szúrt ki:

„A pilótafülkénknek minden nap tükröznie kell a gépeink fedélzetén lévő sokféle embercsoportot. Ezért azt tervezzük, hogy a következő évtizedben az 5000 pilóta 50 százaléka nő vagy színes bőrű ember lesz. Tudjon meg többet és jelentkezzen most” 

Tehát, hogy mindenki számára érthető legyen: a légitársaság a jövőben nem tehetség és érdem, hanem bőrszín és nem alapján fogja kiválasztani a jövő pilótáit és egyéb személyzetét. Szép új világ, ahol a fehér és férfi munkavállalóknak hátrányos megkülönböztetést kell elszenvedniük – mert ne feledjük, olyan, hogy pozitív diszkrimináció, nem létezik. Ha valakit csupán származása vagy neme alapján előnyben részesítenek, az automatikusan magával vonzza mások negatív diszkriminálását.

A tweetben található link a cég képzési programjára, a United Aviate Academy-re mutat. A United Airlines pénzügyi partnere, az amerikai JPMorgan Chase bank 1,2 millió dollárt ajánlott fel ösztöndíjakra.

Szeptemberben a Bloomberg hírügynökség számolt be arról, hogy egyre több amerikai vállalat vezeti be az úgynevezett sokszínűségi kvótát új munkatársak felvételénél. Példaként említették a Wells Fargo bankot, amely azt a célt tűzte ki, hogy a vállalat vezetésén belül 12 százalékra növelik az afroamerikaiak számát. A Delta Airlines légitársaság pedig elhatározta, hogy 2025-re tisztjeinek és igazgatóinak 14 százaléka afroamerikai származású lesz.

(Mandiner nyomán)

Kiemelt képünk forrása: United Airlines

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre