A véleményterror a kisebbségek diktatúrája

D_KOS20190314011.jpg

Bizonyos társadalmi kérdésekben lehetetlenné vált a normális párbeszéd a nyugati világban egyre inkább „eluralkodó véleményterror” miatt, melynek következménye „a kisebbségek diktatúrája” - közölte a Médianéző Központ igazgatója a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Boros Bánk Levente ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy – mint közölte – Gulácsi Péter magyar válogatott labdarúgó nyilvánosan kiállt „a meleg családok örökbefogadási joga mellett”, a Hertha BSC német labdarúgócsapat pedig menesztette Petry Zsolt kapusedzőt, miután azt nyilatkozta, hogy Gulácsi Péternek nem kellett volna állást foglalnia a kérdésben.

Az igazgató megdöbbentőnek tartja, hogy míg Gulácsi Péter „szélsőséges álláspontját hősként ünneplik bizonyos politikai körökben”, Petry Zsoltot egy sokkal visszafogottabb kijelentése miatt elbocsátották. Szerinte az ügyben – sok más kérdéshez hasonlóan – kettős mérce érvényesült.

Boros Bánk Levente beszélt arról is, hogy véleménye szerint „fekete-fehérré alakítottak” minden olyan kérdést, amelyben a liberális erőknek alternatív véleményük van. Azt mondta, az ellenvéleményeket megfogalmazóknak már az egzisztenciájuk is veszélyben van, emellett megbélyegzik és kirekesztik őket.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója beszél a Jótollú magyar újságíró díj átadó ünnepségen a Nézőpont Intézetben 2019. március 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre!