Nagypénteken a Szentföld javára adakozhatunk

Ferencesek Jeruzsálemben.

A szentföldi zarándokhelyeket gondozó és őriző ferences testvérek a hívek támogatását kérik úgy imádságban, mint anyagiakban is.

Mint azt videóüzenetében Francesco Patton szentföldi ferences kusztos elmondja, az elmúlt év pandémiája a Szentföldet is nagyon keményen érintette.

„A helyzettől függetlenül továbbra is gondoskodunk megváltásunk szent helyszíneit, valamint egy kisebb keresztény közösségről, amely még mindig létezik és megmaradt itt.

A világon mindenhonnan – Szent VI. Pál pápa rendelése szerint – a nagypénteki szertartásokon összegyűjtött perselypénzt a Szentföld javára juttatják el – idézi föl a Catholic News Agency. 2020-ban ezt az adománygyűjtést szeptember 13-ra helyezték át, mivel a legtöbb helyen a koronavírus-járvány miatt nem tarthattak nyilvános nagypénteki szertartást.

Épp ezért kéri kifejezetten a Szentföldi Ferences Kusztódiához tartozó háromszáz szerzetes azt, hogy a hívek lehetőleg különös tekintettel foduljanak feléjük, hiszen a probléma még mindig akut. Az Izraelben, Palesztínában, Jordániában, Szíriában, Libanonban, Egyiptomban, valamint Ciprus és Rodosz szigetén fenntartott bibliai történelmi helyszínek fenntartásához nagy szükség van a világ keresztényeinek adományaira.

A Hungary Helps program keretében Magyarország kormánya kiemelt figyelmet szentel a szentföldi ferences közösségnek. A magyar humanitárius szerepvállalás keretében hazánk támogatja a közösség erőfeszítéseit. A jeruzsálemi Terra Sancta Múzeum bővítéséhez nyújtott kormányzati támogatást korábban Franceso Patton, a Szentföldi Ferences Kusztódia vezetője Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levelében is megköszönte.

 

Kiemelt képünk forrása: Ferencesek.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre