A liberális apáca a Szentlélekre hivatkozva támogatja Biden abortuszpolitikáját

A baloldali aktivistaként tevékenykedő Simone Cambell az amerikai elnök radikális abortuszpolitikáját is szárnyai alá vette. Szerinte ugyanis azok nagyon modernek – számolt be a Lifenews.com. 

A liberális apáca azt állítja: a Szentlélek arra késztette, hogy támogassa Joe Bident. Minderről a Global Sisters Reportnak adott interjúban beszélt, ahol azt fejtegette, miként irányítja a Szentlélek érdekképviseleti munkáját immáron húsz éve. Ennek része Joe Biden amerikai elnök támogatása és radikális abortuszpárti álláspontjának védelme is.

Campbell a Szociális Szolgálat (Social Service) nővére, 2004 óta pedig a Network ügyvezető igazgatója. Ez az érdekképviseleti csoport arról híres, hogy a katolikus nevet a baloldali ügyek és jelöltek népszerűsítésére használja. Ezt szolgálja az „Apácák a buszon” turnéjuk és számos más projektjük is. Campbell egyik televíziós interjúban még azzal is viccelődött:

hálás a Vatikánnak, hogy kritizálta munkáját, hiszen ezzel népszerűsítette a Network tevékenységét.

A Vatikán szerint a Network sokkal inkább a társadalmi igazságosságra összpontosít ahelyett, hogy a meg nem született magzatok védelmére kelne az abortuszt támogatókkal szemben. A Vatikán kritikáját Campbell szintén a Szentlélek ajándékának tartotta, mert a népszerűség mellett annak köszönhetően kaptak turnébuszt is.

Joe Biden aláírásával látja el az apácák turnébuszát (Forrás: globalsistersreport.org)

Campbell 2016-ban majdnem kilépett a Networkből, hiszen úgy tűnt, az abortuszpárti Hillary Clinton nyer, így munkájukra nem lett volna szükség. A választásokat azonban mégis az életvédő Donald Trump nyerte, így maradt. Annak ellenére, hogy katolikus, úgy érezte: az a legfontosabb, hogy maradjon és harcoljon.

A liberális apáca odáig süllyedt 2020-ban, hogy csatlakozott a demokrata Nancy Pelosi házelnökhöz a demokratikus nemzeti kongresszuson, aki a meg nem született magzatok abortálását „szent alapnak” nevezi. És itt még nem állt meg: felszólította a katolikusokat, hogy szavazzanak Joe Bidenre. A későbbi amerikai elnökről szóló nyilatkozatában azt mondta: az abortusz kérdésköre nem fő szempont a szavazást illetően. Tette ezt annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban már több mint 62 millió magzatot öltek meg.

A liberális apáca büszke volt arra, hogy a Network az év elején szakított egy 48 éves hagyománnyal, és azt mondta a tagjainak, ne szavazzanak Trump elnökre. Egy januári interjúban megvédte Biden radikális abortuszpárti nézeteit, és azokat nagyon modernnek nevezte. Úgy fogalmazott: személyesen beszélgetett Bidennel, és tudja, hogy milyen modern módon közelíti meg a terhességmegszakítást. „Számára ez a vallásszabadságtól függ és attól, hogy vallási meggyőződését nem kényszeríti az egész nemzetre” – tette hozzá.

A Lifenews cikke emlékeztet arra: bár Biden azt állítja magáról, hogy hívő katolikus, mégis szövetségi törvénybe iktatná a Roe v. Wade-et. (az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságának határozata, mely kimondta: az Egyesült Államok alkotmánya védi a terhes nő azon szabadságát, hogy döntsön az abortuszról – a szerk.) Biden ezt azért tartja fontosnak, hogy

a magzatok korlátozás nélküli meggyilkolása akkor is törvényes maradjon, ha az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága megsemmisíti hírhedt ítéletét.

Campbell interjújában egyenesen nekiesett az életvédőknek, és azt állította, hogy politikai megszállottságból akarják kriminalizálni az abortuszt, és ezzel megosztják a katolikus egyházat. A liberális apáca egyébként nemrégiben úgy döntött: kilép a Networkből. Döntésére különösebb magyarázatot nem adott, de azt elmondta: erre is a Szentlélek inspirálta.

Egy abortusztúlélő inspiráló története a megbocsátásról

A nehezített körülmények sem tántorították el az életvédőket

Sokakat eltántoríthat az abortusztól az új, Roe kontra Wade-film

Forrás: Lifenews.com