Egy abortusztúlélő inspiráló története a megbocsátásról

Claire Culwell abortusztúlélő, Abby Johnson podcastjában mesélte el a megrendítő, s egyben inspiráló történetét. Szívszorító dráma a terhességmegszakítást túlélő lányról, a lelki sebek lassú gyógyulásáról, az édesanyával való találkozásról és a megbocsátásról.

abortusztúlélő

Édesanyjával Barbara Griffes Culwell-lel – A kép forrása: Claire Culwell Facebook-oldala

Claire Culwell keresztény életvédő aktivista, aki beszédeivel, szerepléseivel, nemsokára megjelenő könyvével hirdeti az élet mindenekfeletti értékét és Isten mindenható kegyelmét. Persze az ő életében sem volt minden ennyire egyértelmű.

A sokkoló igazság

Claire-t örökbe fogadta egy keresztény család, meghitt családi légkört biztosítottak neki, és sajátjukként szerették. Azonban huszonegy éves korában a lány úgy döntött, hogy meg akarja ismerni valódi élettörténetét, és felkereste a vér szerinti édesanyját. Ami ezután történt, az teljesen felforgatta egész eddigi életét.

Az anyja könnyek között bevallotta neki, hogy 13 évesen esett teherbe, és gyermekfejjel elvetette a magzatot. Az 5. hónapban járó nő gyermekét abortálták, de a műtét csak látszólag sikerült. Ugyanis Tonya, Claire anyja ikreket várt, és a beavatkozás csak az egyiküket ölte meg. Claire csodával határos módon megmenekült. Tonya megszülte, majd örökbe adta – derült ki a műsorból.

Isten lassan begyógyítja a töréseket

Ekkor Claire sokkos állapotba került, hiszen amit hallott, az ép ésszel fel nem fogható. „Néztem édesanyám arcát, a könnyei mögött rejlő fájdalmat, mely azóta emésztette őt belülről, és hiába akartam rá haragudni, nem tudtam. Megbocsátottam neki!” – emlékezett vissza Claire. Isten pedig lassan begyógyította a töréseket.

„Egyértelmű volt számomra, hogy Isten beavatkozott az életembe, mert célja volt velem” – magyarázta a csodát a túlélő. Megkérdezte édesanyjától, hogy megoszthatja-e a világgal történetüket. Akkor még nem is gondolta, hogy hány embernek segít ezzel feldolgozni a feldolgozhatatlant!

abortusztúlélő, Abby Johnson

Abby Johnsonnal – A kép forrása: Claire Culwell Facebook-oldala

Győzelem az abortusz borzalma felett

Claire a műsorban felidézte azt a pillanatot is, amikor először kiállt az emberek elé, és elmesélte nekik megrázó történetét. Felhívta a színpadra az édesanyját is, és együtt sírtak. Majd összekulcsolták a kezüket és a magasba emelték. „Nagyon szeretek erre a pillanatra visszaemlékezni, mert olyan volt, mintha győztünk volna. Győztünk az abortusz borzalma felett.”

A beszélgetés végén Abby Johnson is – a Planned Parenthood egykori klinikai vezetője, akinek pálfordulásáról film is készült – arra bátorította a keresztényeket, hogy ne ítélkezzenek azok felett, akiknek abortuszuk volt, hanem mutassanak feléjük megbocsátást és kegyelmet.

Kegyetlen halál vár az abortuszt túlélő magzatokra

Évente magzatok tízezrei szenvedik el, hogy leszakítják végtagjaikat anyjuk méhében

Sokakat eltántoríthat az abortusztól az új, Roe kontra Wade-film

Forrás: Hitrádió nyomán

A kiemelt kép forrása: Claire Culwell Facebook-oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre