A keresztények üldözése, hitükért való meghurcolása élő probléma

Az indonéziai katolikus templomnál történt öngyilkos merénylet ismét emlékeztet minket arra, hogy a keresztények üldözése, hitükért való meghurcolása élő probléma, ami ellen küzdeni kell.

Mint a közleményben írják: a KDNP elutasít mindenféle erőszakot, a szabad vallásgyakorlás alapvető emberi jogunk, mint ahogy az is, hogy ünnepeinket békében, méltósággal megülhessük.

A magyar kormány egyik kiemelt feladata az üldözött keresztények megsegítése, ez nem csupán a hívő emberek mindennapjainak jobbá tételét jelenti, hanem a békés egymás mellett élés megteremtését is.

Bízunk benne, hogy a Hungary Helps programmal példát mutatunk más országok és vallások képviselőinek is, hogy belássák, a konfliktusokat megoldani nem erővel, hanem figyelemmel, segítséggel, emberbaráti szeretettel lehet.

„A nagyhét kezdetén az a remény mozgasson minket, hogy minden nehéz helyzetből van kiút, a szeretet minden rosszat legyőz!” – áll a Dr. Simicskó István frakcióvezető által jegyzett közleményben.

 

(MTI OS)

 

Terrortámadás történt egy indonéziai katolikus templomnál

 

Kiemelt képünkön Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 7-én. MTI/Koszticsák Szilárd

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre