Megint baj lett a magyar lobogóból

Kovászna megye prefektusi hivatala - akárcsak az elmúlt két évben - idén is megbírságolta Antal Árpádot, Sepsiszentgyörgy polgármesterérét, amiért március 15-ére magyar zászlókkal, illetve piros-fehér-zöld színű szívekkel díszíttette fel a várost - közölte szerdán a Maszol.ro portál.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott polgármester szerdán kapta meg a kormányhivatal bírságolási jegyzőkönyvét, amelyet Cosmin Boricean liberális párti alprefektus írt alá. Akárcsak az elmúlt két évben, idén is két kihágást állapított meg a prefektúra.

A hivatal a zászlótörvény alapján szabott 5000 lejes bírságot szabott ki, arra hivatkozva, hogy a városközpont lámpaoszlopaira kitűzött 32 magyar zászló mellé nem helyeztek el román lobogókat is. A másik 5000 lejes bírságot a piros-fehér-zöld színű, szív alakú szimbólumok használata miatt kapta Antal Árpád.

 

(MTI)

 

Tamás Sándor: Mi, székelyek ütésre keményedünk

 

Olteán Csongor a romániai magyar fiatalokról: Itt vagyunk, és visszük a zászlót

 

Kiemelt képünkön Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy RMDSZ-es polgármestere látható a szavazás után, a romániai parlamenti választásokon 2020. december 6-án. MTI/Kátai Edit

Iratkozzon fel hírlevelünkre!