A keresztény nyugat azért nem segít, mert valószínűleg nem keresztény – Azbej Tristan az Abszolútban

A Vasárnap Abszolút műsorának vendége: Azbej Tristan

Azbej Tristan volt az Abszolút vendége. Földi-Kovács Andrea műsorvezetővel többek közt a Nyugat más emberek szenvedésétől való közönyös elfordulásáról, az üldözött keresztényekről, BLM-ről és a lengyelországi helyzetről beszélgettek.

Az államtitkár meglátása szerint az üldözött keresztényeken a nyugat nem segít, és valószínűleg azért nem, mert nem keresztény.

„Jobban óvják az ausztrál békákat, mint az üldözött keresztényeket” – fogalmazott.

A Hungary Helps Programot jellemzően azok szokták támadni, akik keresztényellenesek – mutatott rá Azbej Tristan, majd a program szakmai megalapozottságára utalóan elmondta; folyamatosan elemzik az afrikai eseményeket.

 

A Nyugat közönye brutális

„Ami Afrikában történik, az felülmúlja azt, amit a Közel-Keleten tett az Iszlám Állam. A vegytiszta gonosz van jelen” – fogalmazott az államtitkár.

Azbej Tristan közölte: a nyugat reakciója, amely nem segít, a többi kontinensen szenvedők állapotára nézve brutális. Ez „a közöny brutalitása – felépítik a hallgatás falát.”

A helyzetet súlyosbítja, hogy az amerikai nemzetközi segélyezés fő prioritásai változnak. A Trump-adminisztráció kiemelt külpolitikai célkitűzése volt a vallásszabadság nemzetközi védelme. Most az LMBTQ-érdekképviselet átveszi ennek a helyét.

A Hungary Helps Programnak azonban erkölcsi rendszere van, amely ugyanúgy szolgálja a magyar emberek biztonsági és anyagi érdekeit is. Több mint 100 ezer ember szülőföldön maradását és migrációból való visszatérését segítette a HHP az elmúlt években. Azbej Tristan hangsúlyozta:

„sokkal olcsóbb támogatni a helyben maradást, mint az európai beilleszkedést, ezt közgazdaságtani számítások támasztják alá.”

A világ más tájairól Európába özönlött népréteget eredeti hazájukban segíteni most különösen is fontossá vált, hiszen „már Európában is eljutottunk ahhoz a fázishoz, ahol a keresztényellenesség tettlegességig fajul. Intézmények és emberek ellen irányul támadás”– fogalmazott Azbej Tristan.

 

Magyarországnak történelmi küldetése van

„Lengyelországban szélsőliberális tüntetők, gazemberek törtek be templomokba és vertek papot, miközben elvtársaik Amerikában tették ugyanezt. Floridában úgy gyújtottak fel katolikus templomot, hogy abban már hívek gyülekeztek szentmisére.”

Olyan mozgalmi hullám, mint a BLM, nagyon sok pénzbe kerül. Látszik, mik azok az eszmék, amiket ők célként tűznek ki és amik mögé elbújnak. Az emberjogi szervezeteket, amik az LMBTQ-érdekeket védik, a nyílt társadalmakat támogató alapítványok pénzelik kimutatható módon – mutatott rá az államtitkár.

Magyarországnak történelmi küldetése van: az önazonosságunk kiemelt védelme mellett a kereszténység védőbástyája lettünk.

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg:

 

 

Azbej Tristan: Keresztényellenes szélsőbaloldali mozgalom a Black Lives Matter

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre