Békés Gáspár beperli Karácsony Gergelyt

A keresztényellenes nézetei miatt elbocsájtott szakértő úgy látja, a főváros nem hagyott számára más opciót, mint a jogorvoslatot.

Mint ismert, a Vasárnap.hu szívós tényfeltáró munkájának hatására kirúgták a Városházáról Békés Gáspárt, aki a közösségi médiában közzétett kereszténygyalázó mémek mellett a keresztelés betiltásáról szóló gondolataival, valamint a Gellért-hegyi kereszt „összeszivárványozásával” lépte át azt a bizonyos vörös vonalat.

Az ügynek azonban van folytatása, az elbocsájtott környezetügyi szakértő a Mandinernek adott csütörtöki interjújában elmondta, bepereli Karácsony Gergelyt:

„A főváros nem hagyott számomra más opciót, mint a jogorvoslatot, mivel tisztességes eljárás, azaz, tényfeltáró vizsgálat helyett egy rögtönítélő bíróság gyorsaságával elküldtek, sőt, nyilvánosan megsértették a jó hírnevem. Ez a munkajogi szempontokon túl diszkriminatívnak is tekinthető, ha anabaptistaként írtam volna a keresztelésről, egészen máshogy alakult volna a történet.”

(Békés érvelése meglehetősen fals, ugyanis az anabaptisták nem akarják ráerőltetni a gyakorlatukat a többi keresztény egyházra. A magát ateista aktivistaként is aposztrofáló szakember ellenben korábbi írásában arról értekezett, hogy állami eszközökkel kellene tiltani a gyermekek megkeresztelését.)

Békés Gáspár a Mandiner mellett a Klubrádióban is magyarázkodott, szerinte az elbocsájtása – habár próbaidőn belül történt – a szólás-, a sajtó- és a lelkiismereti szabadság megsértése.

„Nagyon szomorú nap a magyar demokráciában, nem gondoltam, hogy a szekularizmus vagy szólásszabadság helyzetét egy ellenzéki városvezetés fogja rontani”

– hangsúlyozta a Para-Kovács Imre vezette Reggeli gyors című műsorban.

A kirúgott környezetügyi szakértő azzal védekezett, hogy ő nem általánosított, nem sértett meg senkit.

Az alábbi mémek azonban mintha egy kicsit másról árulkodnának:

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

 

Horváth Tamás

 

Kiemelt képünkön: Békés Gáspár. Forrás: PestiSrácok

Iratkozzon fel hírlevelünkre