Óriási öngól: a 444 újságírója elismerte, hogy az anya nő, az apa férfi

Logikai ellentmondásba keveredett a Soros-blog Mészáros Julija.

Akik pusztán mazochizmusból, alacsony vérnyomásra, vagy csak „úgy”, de szokták olvasgatni a 444-et, már eddig is tudták, hogy a Soros-blog Mészáros Juli nevű újságírója finoman szólva sem a legélesebb kés a fiókban. 

Amit azonban Juli (aki korábbi munkahelyén, a 24.hu-nál még Júlia volt) ezúttal összehozott, az már minden bizonnyal Soros Gyuri bácsinak is sok.

Történt ugyanis, hogy ez a drága Juli (ki tudja, egyszer talán még Julika is lesz belőle) nagyon ügyesen kiszúrt egy hírt a Guardian weboldalán, ami arról szól, hogy egy új-zélandi akváriumban két „rájalány” is úgy hozott világra utódot, hogy a születést megelőzően két évig nem volt a közelében hím. 

Julinak más se kellett, egyből összekötötte a rájás sztorit a magyar alaptörvénnyel (hiszen mi másra is asszociálna az ember fia/lánya két új-zélandi sasrájáról, mintsem a magyar alaptörvényre?), és az alábbi mondattal kezdte a „Hímek nélkül szaporodtak a rájalányok egy új-zélandi akváriumban” című írását a 444-en:

„A magyar alaptörvény módosítására fittyet hányva hímek nélkül hoztak utódot nőstény ráják Új-Zélandon egy akváriumban.”

S habár a cikkből konkrétan nem derül ki, hogy Juli szerint a magyar alaptörvény mely módosítását kerülték meg a renitens rájalányok, a kontextusból, valamint a hír facebookos ajánlószövegéből egyértelművé válik, hogy az „anya nő, az apa férfi” alapvetésről van szó.

Megint magatoknak mondtok ellent. Hm.
Forrás: 444 Facebook-oldala

A cikk – már idézett – első mondatának elolvasása után úgy tűnhet, hogy Juli kiváló munkát végzett, és ismételten  jól megmondta a fasiszta Orbánnak.

Csakhogy, ha haladunk tovább, kisvártatva ezek a sorok szúrják ki a szemünket:

„…az akvárium vezetője, Andrew Christie szerint valószínűsíthető, hogy mindkét rájalány elraktározott magának egy kevés spermát a legutóbbi közösülésük után. Hozzátette, hogy a halaknál ez nem szokatlan, sőt hasonló spermaraktározást figyeltek már meg rovaroknál, denevéreknél és teknősöknél is.” 

Tehát Juli a Guardian cikke alapján elismeri,

hogy minden bizonnyal ebben az esetben is férfi (hím) az apa, nem pedig nő (nőstény), vagy akármi más.

Kissé meglepő viszont, hogy Juli, akiről 444-es újságíróként feltételezhető, hogy jól tud angolul (nem úgy, mint a tanulatlan, büdös bunkó mucsaiak!), nem ejt szót arról, az eredeti Guardian-hírben szereplő állításról, miszerint kisebb eséllyel ugyan, de az is elképzelhető, hogy ún. ivartalan szaporodás ment végbe a két nőstény rájánál.

Az ivartalan szaporodás (angolul asexual reproduction) egy olyan szaporodási mód, amelyhez egyetlen egyed (vagy annak egy része) szükséges csupán, ivarilag ellenkező példány nem kell hozzá. 

Ez a szaporodási mód azonban egyrészt elsősorban a mikroorganizmusoknál, a növényeknél és az alacsonyabb szerveződésű állatoknál fordul elő (a magasabb szerveződésű állatoknál és az embernél soha), másrészt pedig hátrányos megoldás, mert így kizárólag azok a gének adódnak tovább, amelyek az anyában/anyanövényben megtalálhatóak.

Kedves Juli! Hálásan köszönjük, hogy elismerted és bebizonyítottad: a ráják esetében nagyon nagy valószínűséggel, az embereknél pedig 100 százalékig biztos, hogy az anya nő, az apa férfi.

Mire Julika leszel, talán teljesen benő a fejed lágya.

 

Horváth Tamás

 

Megint a magyarokat gyalázta a 444-es újságíró

Iratkozzon fel hírlevelünkre