FRISSÍTVE Robbanás volt a madridi érsekség egyik épületében

Háromra emelkedett a Madrid belvárosában történt házrobbanás halálos áldozatainak száma - ismertette a legfrissebb információkat José Luis Martínez Almeida polgármester a helyszínen nyilatkozva újságíróknak szerdán.

Mint mondta, az elhunytak között van egy 85 éves asszony és egy fiatalabb férfi, akinek azonosítása folyamatban van. A harmadik áldozat holttestét egyelőre nem tudták kihozni az épület romjai közül.

A városvezető megerősítette azt a sajtóértesülést miszerint a robbanást megelőzően az épület kazánjának javítását végezték.

A házrobbanás a belváros La Latina negyedében következett be, a polgármester tájékoztatása szerint vélhetően gázszivárgás okozta.

A madridi érsekség tulajdonában lévő hat emeletes épület teteje, homlokzata és több oldalfala teljes egészében leomlott. Az ingatlanban irodák, tárgyalótermek és három lakás található.

A szomszédban iskola és idősotthon is van, mindkét épületből evakuálták a bent lévőket, akik közül senki sem sérült meg.

A rendőrség lezárta a környéket, a környékbeli házakban élők nem hagyhatják el lakásukat. A tűzoltók kutatnak az épületben rekedt sérültek után, egy eltűnt személyről tudni. 

A mentőszolgálat tábori kórházat állított fel a közelben, ahol tíz sebesültet láttak el. Többeket kórházba szállítottak, egy személyt súlyos állapotban.

 

MTI

Kiemelt képünkön füst száll fel egy utcában, miután egy robbanás következtében összedőlt egy épület Madrid belvárosában 2020. január 20-án. MTI/AP/Europa Press

Iratkozzon fel hírlevelünkre