Donald Trump utolsó döntéseként meghirdette az emberi élet szentségének napját

Ötven éve először, a világjárvány és egyéb biztonsági okok miatt online rendezik meg a „March for Life” életpárti menetet Washington D.C.-ben január 29-én. Mindeközben, míg Joe Biden megválasztott elnök ígéretet tett életpárti rendeleteinek visszafordítására, Trump hozott még egy utolsót, és január 22-ét az emberi élet szentségének nemzeti napjává nyilvánította – adta hírül a Hetek.hu.

Az Operation Rescue életpárti szervezet a leköszönő elnököt 2020 legéletpártibb személyévé választotta, mivel „Trump elnök mandátuma alatt többet tett a meg nem született életek védelméért, mint bármely más amerikai elnök a történelemben”. Donald Trump az emberi szentség nemzeti napjával kapcsolatos nyilatkozata:

„Minden emberi élet ajándék a világnak. Legyen az megszületett, vagy meg nem született, fiatal vagy idős, egészséges vagy beteg, minden ember Isten szent képmására teremtetett.

A Mindenható Teremtő mindenkinek egyedi tehetséget, gyönyörű álmokat, nagyszerű életcélt ad. Az emberi élet szentségének nemzeti ünnepnapján az emberi létezés csodáját ünnepeljük és megújítjuk elköteleződésünket afelé, hogy az élet olyan kultúráját építsük fel, melyben minden korú személy védelmet élvez, megbecsült, és értékelve van.

Ebben a hónapban lesz 50 éve, hogy az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága döntött a Roe v. Wade ügyben. Ez az alkotmányosan hibás döntés felülírt abortuszt tiltó törvényeket, és több, mint 50 millió ártatlan élet kioltást eredményezte. Erős anyák, bátor diákok, hihetetlen közösségi tagok és hívők erőteljes mozgalmat visznek, hogy felébresszék Amerika lelkiismeretét, és helyreállítsák a hitet abban, hogy minden élet tiszteletre, védelemre és gondoskodásra méltó. E számtalan életpárti úttörőnek köszönhetően a felhívás, hogy minden ember ismerje el az élet szentségét hangosabb Amerikában, mint bármikor azelőtt.

Az elmúlt évtized során az abortuszok üteme folyamatosan csökkent, és ma elmondhatjuk, hogy négyből három amerikai támogatja az abortuszok korlátozását.

Hivatalba lépésem első napja óta történelmi lépéseket tettem az ártatlan életek hazai és külföldi megőrzése érdekében. Helyreállítottam és megerősítettem Ronald Reagan elnök mexikóvárosi politikáját, meghatározó életvédelmi szabályt hoztam a tízes című adófinanszírozás felhasználására vonatkozóan, és intézkedtem az orvosok, nővérek és olyan szervezetek lelkiismereti jogainak védelme érdekében, mint a Little Sisters of the Poor. Adminisztrációm megvédelmezte a hit-alapú örökbefogadás létfontosságú szerepét. Az ENSZ-ben világossá tettem, hogy a globális bürokratáknak nem dolguk az ártatlan életet védő szuverén nemzeteket támadni.

Csupán néhány hónappal ezelőtt nemzetünk 32 országgal (köztük Magyarországgal, a szerk.) aláírta a Genfi Konszenzus Nyilatkozatot, amely megerősíti a nők jobb egészségügyi ellátására, az emberi élet védelmére és a családok megerősítésére tett globális erőfeszítéseket.

Nemzetként alapvető fontosságú az élet szentsége tisztelete kultúrájának helyreállítása az ország legégetőbb problémáinak megoldásához. Amikor minden személyt Isten szeretett gyermekeként kezelünk, ezek a személyek elérik teljes potenciáljukat, a közösségek virágoznak és Amerika még nagyobb reménység és szabadság helyszínévé válik.

Éppen ezért mélységes kiváltság a számomra, hogy a történelemben első elnökként vehetek részt a March for Life-on, és ez motiválja tetteimet nemzetem örökbefogadásának és gondozási rendszerének javítására, a Down-szindróma kutatásának nagyobb finanszírozására és az egyedülálló anyák egészségügyi szolgáltatásainak bővítésére. Az elmúlt négy év során több mint 200 szövetségi bírót neveztem ki, akik az alkotmányt az utolsó betűig alkalmazzák, beleértve három legfelsőbb bírát – Neil Gorsuch-ot, Brett Kavanaught, és Amy Coney Barrettet. Emeltem a gyermekadó-jóváírást is, hogy anyák anyagi támogatásban részesüljenek, amikor az erős és egészséges gyermekek nevelésének nemes feladatát vállalják.

Nemrégiben aláírtam a sérülékeny újszülöttek és csecsemők védelméről szóló elnöki rendeletet, amely megvédi az igazságot, miszerint minden újszülöttnek ugyanazon a jogai vannak, mint az összes többi embernek, arra, hogy az életmentő ellátásban részesüljenek.

Az Egyesült Államok fényes példája az emberi jogok biztosításának a világon. Egyesek azonban Washingtonban azért harcolnak, hogy az Egyesült Államokat egy maroknyi nemzet – köztük Észak-Korea és Kína – között tartsák , amelyek 20 hét után lehetővé teszik a választható abortuszt. Sokkal együtt én is úgy vélem, hogy ez erkölcsileg és teljességgel helytelen, és ma újból felszólítom a Kongresszust, hogy fogadja el a késői abortuszt tiltó törvényjavaslatot.

Adminisztrációm kezdetektől fogva minden amerikai felemelkedésének szentelte munkáját, és ez a társadalmunk legkiszolgáltatottabbak – a születendő – jogainak védelmével kezdődik. Az emberi élet szentségének nemzeti ünnepnapján megígérjük, hogy továbbra is felszólalunk azokért, akiknek nincs hangjuk. Megfogadjuk, hogy ünneplünk és támogatunk minden hősies anyát, aki az életet választja. elhatározzuk, hogy megvédünk minden ártatlan és születendő gyermeki életet, akik mindegyike hihetetlen szeretetet, örömet, szépséget és kegyelmet hozhat Nemzetünkbe és az egész világba.

Ezért most én, Donald J. Trump, az Egyesült Államok elnöke, alkotmányos és az Egyesült Államok törvényeiből fakadó hatalmamnál fogva ezennel 2021 január 22-ét az emberi élet szentsége nemzeti ünnepnapjának nyilvánítom.

Ma felszólítom a Kongresszust, hogy csatlakozzon hozzám minden emberi élet méltóságának védelmében, beleértve a meg nem születetteket. Felszólítom az amerikai embereket, hogy továbbra is gondoskodjanak a váratlan terhességekkel küzdő anyákról, és még jobban támogassák az örökbefogadást és a nevelőszülőséget, hogy minden gyermek szerető otthonban tudjon felnőni.

Végezetül: e nagyszerű nemzet minden állampolgárát arra kérem, hogy hallja meg az elveszett generáció csendjének hangját és emelje fel a hangját az abortusz érintettjeiért.”

Győzelem: Missouri az első abortuszmentes állam Amerikában

Megvalósulni látszik egy pogány világ, ahol nyugdíjba küldik Istent

Minden határon túlmegy a Planned Parenthood elnökének újévi kijelentése

(Kiemelt képünkön: Donald Trump amerikai elnök leveszi szájmaszkját, miután visszatért a washingtoni Fehér Házba a Maryland állambeli Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházból 2020. október 5-én. Fotó: MTI/EPA /Pool/Ken Cenedo)

Iratkozzon fel hírlevelünkre