Tíz év alatt felépülhetne a Makovecz templom

Ha még idén elkezdenék a munkálatokat, 10 év alatt felépülhetne a Makovecz Imre által megálmodott templom Budapesten - mondta el Makovecz Pál, a Makovecz Imre Alapítvány elnöke a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Makovecz Pál hozzátette: a Kossuth-díjas építész eredetileg egy 12. kerületi meghívásos pályázatra készítette a terveket. A templom az Apor Vilmos téren állt volna, ám ma már ez nem lehetséges. Jelenleg nincs konkrét helyszín a templom felépítéséhez.

A tervezett templom méreteiben a Mátyás-templomhoz lenne hasonlatos, 70 méter magas templomtoronnyal, és ugyanilyen hosszú hajóval.

Makovecz Imre eredetileg Szentek és kárhozottak templomának nevezte volna, de ezt a kritikák miatt még életében elvetette, később Szent Mihály-templomként, vagy a Feltámadás templomaként emlegette

– emelte ki.

Rákoskerten jelenleg épül, és őszre el is készülhet egy Makovecz Imre által tervezett templom – mondta el Makovecz Pál, aki szerint ugyanakkor a „Budapest legtávolabbi pontján” épülő templom egymagában nem reprezentálja kellőképpen az építész életművét a fővárosban.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Makovecz Imre építész látható. Forrás: Fortepan

Iratkozzon fel hírlevelünkre!