Makó megvalósította Makovecz álmát, néhány éven belül utolérheti Gyulát

Végre meg tudtuk valósítani Makovecz Imrének egy fiókba dugott nagy tervét – fogalmazott Lázár János, aki a Hagymatikum Gyógyfürdő új szárnyának megnyitásának részleteiről számolt be. Az építési és közlekedési miniszter, a vásárhelyi és a makói térség országgyűlési képviselője a Rádió 7 műsorában kifejtette, húsvétkor már igénybe vehetik a pihenni vágyók a makói fürdő szolgáltatásait.

Lázár János kifejtette, azt mondta: a 12 milliárd forintos beruházással Makó elérheti, hogy húszezres városként évente 150-200 ezer látogatót vonzzon, s néhány éven belül utolérje Gyulát.

Végre meg tudtuk valósítani Makovecz Imrének egy fiókba dugott nagy tervét, ami annak idején pénzhiány miatt nem sikerült. A Makovecz által tervezett új fürdőblokk legalább akkora, mint az eddigi, ez a fejlesztés nagyon nagymértékben járul hozzá a turisztikai szolgáltatások bővítéséhez, és egy igen jelentős lépéssel leszünk közelebb ahhoz, hogy Makó pár év múlva olyan legyen, mint Gyula

– ismertette az országgyűlési képviselő. A miniszter tapasztalatai szerint a korábbi időszakhoz képest már ma is érzékelhető a változás a város pezsgését, működését, potenciális fejlődési és növekedési lehetőségeit illetően. Hangsúlyozta, a mostani és a korábbi városvezetés jó útra tette Makót a fürdőberuházással. Lázár János úgy véli, a turisztikai esélyek mellett építészetileg is egy nagyon szép Makovecz-épület valósul meg, amire az egész ország büszke lehet.

A miniszter a műszaki átadás-átvétel lezárulóban van, a próbaüzem és a beüzemelés zajlik az Építési és Közlekedési Minisztérium égisze alatt. A kitűzött határidőknek megfelelően haladnak, s ha minden engedély meglesz, illetve valamennyi műszaki feltételnek megfelel az új, modern létesítmény, akkor semmi akadálya annak, hogy a húsvéti ünnepek előtt megnyissa kapuit.

A címlapkép forrása: MTI/Rosta Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre