Dolhai Lajosnak ítélték oda a Pro Unitate in Christo-díjat az ökumenikus imahéten Debrecenben

Idén Dr. Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola és Érseki Papnevelő Intézet rektora kapta meg a Pro Unitate in Christo-díjat. A Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány által alapított elismerést az ökumenikus imahét debreceni záró alkalmán, január 28-án adták át. 

A Pro Unitate in Christo–díj létrehozásának elsődleges célja az ökumenikus, felekezetközi párbeszéd szimbolikus elősegítése volt hazai és nemzetközi vonatkozásban, mindenekelőtt a római katolikus és a református egyházak között. A díjat olyan kutatónak, egyetemi oktatónak, egyházi személynek, közéleti szereplőnek vagy példás életű egyháztagnak lehet adományozni, aki a felekezettudomány és/vagy ökumenika teológiai tudományok művelésében kimagasló eredményeket ért el, és hosszú időn át, jelentős mértékben hozzájárult a történelmi felekezetek közötti érdemi teológiai párbeszédhez, ökumenikus kapcsolataik elmélyítéséhez, egymás kölcsönös megismeréséhez és megbecsüléséhez. 

Az ökumenikus imahét záró alkalmán dr. Fekete Károly tiszántúli református püspök köszöntötte a jelenlévőket, az előimát Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mondta, igét hirdetett Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita.

Forrás és fotó:Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Iratkozzon fel hírlevelünkre