Zach Williams Jézus jelenlétéről énekel

Az élet legmélyebb bugyrain is átvándorolt énekes teljes hittel tesz tanúságot Isten jelenlétéről a „There was Jesus” című új dalában. A duettben Zach Williams mellett ott láthatjuk Dolly Rebecca Partont. Kettejüket bizonyára a countryzenén túl más is összekapcsolja: előadásmódjuk egyértelműen alátámasztja a szám és a klip üzenetét.

„Jézus mindig ott volt mellettem. Akkor is, amikor a saját, magányos útjaimat jártam, de akkor is, amikor álltam vagy éppen elesni készültem. Lehet, hogy akkor még nem láttam, de most már tudom, hogy Jézus akkor is jelen volt, amikor elhagytak a barátaim, vagy amikor minden, amit magam körül felépítettem, egyszerre összeomlott” – tudatosítja bennünk is Isten szüntelen jelenlétét Zach Williams gyönyörű éneke.

Az énekes szinte önmagáról mondja el, hogy nem tökéletes – és mindennap hálás Istennek, aki Jézus által kifizette a bűneiért járó tartozást. Talán mindannyian tudunk azonosulni ezzel a kijelentéssel. És talán azt is észrevesszük a saját életünkben, hogy még a legnehezebb helyzetekben sem hagyott bennünket magunkra Jézus.

Az amerikai énekes saját életében is megtapasztalhatta a bűn mélységeit, az elhagyottság pillanatait, de ugyanígy Isten felemelő, irgalmas szeretetével is találkozott. Azóta erről a szeretetről szólnak a dalai, amelyeket akár a börtönök falai közé is hajlandó elvinni, mert az igazi szabadság a lélekben valósul meg Isten kegyelme által.

Egy igazán karakteres, érces férfi hang és a countryzene gyökereit sejtető masszív zeneiség támasztja alá a hitből fakadó bizonyosságot, amely nem ismer félelmet, ezért mindenkihez képes elvinni a reménység üzenetét: nincsen az a mély völgy, amely megrémíthetne, nem nyomasztanak bennünket a sikátorok árnyai sem, hiszen Jézus ott van mellettünk, és kivezet a kilátástalan, szégyenteljesnek vélt helyzetünkből is. Ez a dal nekem szól. És talán neked is. Hallgassuk nyitott szívvel!

Ott volt Jézus

Mikor önmagamban bíztam egyedül én,
Mikor földre hullva kérdeztem, hogy miért,
Magamjárta úton, mégsem egyedül
Ott volt Jézus.

Mikor kártyavárként összedőlt, mi volt,
Mikor barátom csak egy volt, fenn a Hold,
Mikor nem láttam, mit most már látok jól,
Ott volt Jézus.

Ahogy vártam, ahogy vágytam,
Minden sebben s gyógyulásban,
Mint a számtalan szilánk, az áldás úgy hullt.
Ha nem láttam, ha nem tudtam,
mikor jöttem, s elindultam,
Minden perc vagy pillanat
Róla szól már.
Ott volt Jézus.

Az emberért, ki kegyelméből él majd,
Akinek életéért túl nagy volt az ár.
Esendő szívemből hála dala szól!
Ott volt Jézus.

Fenn a bércen, lenn a völgyben (Ott volt Jézus)
A sikátor rejtekében (Ott volt Jézus)
Bent a tűzben, vagy mély vízben (Ott volt Jézus)
Mindig ott volt, s itt van most!

Soha el nem hagy már Ő!

(Fordította: Gável András)

 

Szerelem, elvesztés és hit – újabb grandiózus film érkezik a keresztény könnyűzene világából

Sokkal jobb a zenét ajándékba kapni, mint szerezni

Kiemelt képünk forrása: Zach Williams (Facebook)

Iratkozzon fel hírlevelünkre