Első világháborús szerelmeslevelek kerültek vissza a címzett családjához

Első világháborús szerelmes levelek kerültek vissza több mint száz év után a címzett családjához Nagy-Britanniában. – Nagyszerű dolog, hogy sokan ennyi erőfeszítést tettek, hogy megtaláljanak - mondta David Bambrough, aki a címzett, Mary Fortune testvérének dédunokája.

Sunderland város egyik használtáru-üzletében találták a leveleket egy komód fiókjában. Ezt követően kampány indult, hogy megtalálják a címzett, Mary Fortune leszármazottait. Az Ancestry.com internetes oldal hobbigenealógusai, családfakutatói találták meg Mary Fortune 53 éves rokonát, David Bambrough-t és vették fel vele a kapcsolatot e-mailben.

A leveleket Mary férje, George Fortune küldte feleségének az első világháború során, melyben később katonaként elesett.

George-nak és Marynek egy lánya született, Marjorie, aki csupán néhány hónapos volt, amikor apja 27 évesen meghalt. Mary, aki a háborúban két fiútestvérét is elveszítette, később újraházasodott, több gyermeke azonban nem született. Marjorie gyermektelenül hunyt el 2003-ban, személyes tárgyai szétszóródtak, mielőtt a család hozzáférhetett volna – írja a BBC.com. A levelek egyike V. György brit királytól származik, amely megerősíti George halálát.

MTI

(Kiemelt képünk illusztráció, forrása: Pixabay.com)