Matt Maher karácsonykor a reményről énekel, amely mindenkié

Matt Maher „Hope for Everyone” című száma valódi karácsonyi üzenetet hordoz. A dal klipjét egy istállóban vették fel. A hangzás hozza az előadó megszokott stílusát, egy kis különlegességgel megfűszerezve. Az ének üzenete kiemel bennünket az ünnepi megszokások világából, hogy szívünket az élő Jézusra irányítsa, aki valóban mindannyiunk reménysége.

Matt Maher dalában minden megjelenik, ami hozzátartozik a valódi karácsonyhoz. Angyalok éneke, csillaglátó bölcsek érkezése, egyszerű pásztorok hódolata. Közben pedig mi is ott érezhetjük magunkat a betlehemi Újszülött jászolánál, és bekapcsolódhatunk Isten földre szállt Fiának dicsőítésébe.

Az énekben megjelenő üzenet különlegessége, hogy kinyitja az evangélium első fejezeteinek perspektíváját. Felemeli a tekintetünket, hogy a felhőkön közénk érkező Jézus Krisztus után vágyakozzunk. Jóllehet most a „Lord I Need You” lelkületével térdelünk oda a messiási, szegényes bölcsőhöz, és imádjuk a királyok Királyát, nem feledkezhetünk el a mennybemenetel ígéretéről sem: „Mit álltok itt égre emelt tekintettel? Ez a Jézus, aki tőletek az égbe vétetett, úgy jön el ismét, amint szemetek láttára a mennybe ment.” (ApCsel 1,11)

Karácsony félreértelmezett nosztalgiája életté változik át.

A második eljövetel ígérete igazi reménység. Az újra eljövő és a mindennap velünk maradó Jézus a reménység mindenkinek. Ezen a ponton összekapcsolódnak a kozmikus távlatok: a választott nép „adventi” messiásvárása a keresztények reménységével. Mindezt plasztikusan fejezi ki a zarándokénekekre jellemző szerkezet és hangszerelés. Ebbe a dalba már a második körtől be tudunk kapcsolódni. És minden bizonnyal ez is volt a cél:

töltse be Krisztus jelenléte mindannyiunk karácsonyát!

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Matt Maher: Uram, csak rád van szükségem!

Ezzel a dallal teljesen rábízhatjuk magunkat Isten szeretetére

Lábadnál térdelek

Iratkozzon fel hírlevelünkre