Lyonban szándékosan felgyújtották a város karácsonyfáját

Gyerekes és teljesen haszontalan tettnek nevezték többen is azt, hogy valakik szándékosan felgyújtották a város karácsonyfáját a város egy „sérülékeny” kerületében.

Egy pillanat alatt lángra kapott a franciaországi Lyon egyik kerületének karácsonyfája, miután ismeretlenek szándékosan felgyújtották, számolt be róla több hírportál is.

A karácsonyfát minden évben felállítják a téren a környékbeli gyerekek örömére, idén azonban valaki vagy valakik ezt nem nézték jó szemmel. A Valeurs Actuelles hírportál felhívja a figyelmet arra, hogy a fa Lyon egy „sérülékeny” kerületében található.

Az eset kapcsán sokan megjegyezték, köztük a kerület polgármestere is, hogy a fa felgyújtása gyerekes, rosszindulatú és teljesen haszontalan volt, de többen arra is felhívták a figyelmet, hogy a környéken amúgy is sok a bűncselekmény.

Volt, aki úgy fogalmazott, „iszlamizált, nem asszimilált” a környék, írja a Valeurs Actuelles.

A hatóságok egyelőre azt vizsgálják, hogy valóban gyújtogatás történt-e, vagy egyszerű rövidzárlat okozta a tüzet, ez utóbbi azonban nem valószínű a sajtóértesülések szerint.

Az üggyel kapcsolatban volt, aki a Twitteren a bordeaux-i polgármester döntésére emlékeztetett, aki idén környezetvédelmi okokra hivatkozva nem akart a városban karácsonyfát állítani.

“A módszerek nem azonosak, de a harc hasonló”, fogalmazott bejegyzésében.

Forrás: V4NA Hírügynökség

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Egy év alatt háromezer keresztényellenes támadás történt Európában

Embernyi fakeresztet döntött le egy templom tetejéről egy férfi Londonban

Templomgyújtás Facebook like-okért

Kiemelt képünk forrása a Twitter

Iratkozzon fel hírlevelünkre!