A Google nem guggol le a betlehemi jászolhoz

Szinte már átsuhannánk az egyáltalán nem átsuhanni valón. A Google fényfüzérrel felékesített logója önmagában még elfogadható kompromisszum lehetne a karácsony eredeti üzenetét értő közönség és az abból érzelmi szeretet-találkozást faragók felfogása között. De a látszat néha csal.

A gyanútlan felhasználó jószerivel észre sem veszi, hogy karácsony és advent értelmezésén mennyit módosít a cég feliratán megpihenő kurzorunk szelíden felvillanó üzenete: „Téli ünnepek 2020”.

Még mielőtt azt hinnénk, hogy közös nevezőn vagyunk a Karácsony Ünnepeltjét tekintve, jobb ha tudatosítjuk magunkban: a Google nem kér a „Jézuskából”. A sunyi véleményterror áldozataivá válunk. Óvatosan érzékenyítenek bennünket és gyermekeinket, és azt üzenik: a Földön járt Isten születésének ünnepéről jobb nem beszélni.

Nyugodtabb lesz az életünk, ha megelégszünk az ateista humanizmus emberszeretetével.

Minden, ami ennél több, magasabb, transzcendensebb, attól jobb tartózkodni, hiszen a végén még arra késztetne, hogy megváltoztassuk az életünket.

A betlehemi jászol közénk érkezett vendége ma is az igazságot képviseli. Sőt, ő maga a teljes Igazság. Nevének vagy születése történelmi tényének megemlítése már önmagában önvizsgálatra késztet, hogy meglássuk saját gyarlóságainkat és hamis tetteinket.

Innen is üzenjük a Google munkatársainak, hogy Jézus Krisztus miattuk is megszületett ebbe a világba. A hazugság világhálóját legyőzve, az igazság és az önfeláldozó isteni szeretet hálójával gyűjti egybe azokat, akik be akarják fogadni a felaggatott fényfüzérnél is valóságosabb, örök Világosságot.

Boldog Karácsonyt, 2020!

 

Gável András

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Emberek, tényleg ez lenne a karácsony?!

Az izraeli lány az elveszett Éden nyomaira bukkant

Iratkozzon fel hírlevelünkre