A migráció megelőzéséhez járul hozzá Szudánban a Hungary Helps Program

Magyarország Kormánya elkötelezett a biztonsági és járványügyi fenyegetést is jelentő migráció megelőzését szolgáló humanitárius válságok enyhítésében. Ezért a Hungary Helps Programon keresztül Szudánban nyújtott humanitárius támogatást a Nílus áradása következtében részben vagy teljesen megsemmisült házak lakóinak - közölte a Miniszterelnökség.

Mint írják, a Hungary Helps Program támogatásával, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Norwegian Church Aid partnerségében megvalósuló árvízi gyorssegély tízmillió forint értékben járul hozzá a szudáni Omdurmanban és El Sarorabban élő közel 200 ember kárenyhítéséhez, takarók, moszkitóhálók és alapvető tisztálkodási eszközök adományozásával.

A magyar támogatással hozzájárulunk a természeti katasztrófa miatt súlyosbodó, Európára nehezedő migrációs veszély megelőzéséhez.

Forrás: Hungary Helps Program

Forrás: Hungary Helps Program

A Hungary Helps Program alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni. Ennek eredményeként az elmúlt közel négy évben mintegy 100 ezer válságövezetben élő ember számára tettük lehetővé a szülőföldön való megmaradást, vagy az oda történő visszatérés lehetőségét.

Iratkozzon fel hírlevelünkre